Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Comencen els treballs per restaurar la llacuna del Torrent del Pi

31 . Gen, 2017 a les 18:30
per drodriguez a La notícia del dia
1820 reproduccions
Aquest dilluns han començat els treballs per restaurar la llacuna litoral del Torrent del Pi. És la tercera actuació que s'ha iniciat per recuperar hàbitats per reintroduir-hi població de samaruc. S'emmarca dins del projecte SOS Samaruc de l'entitat Paisatges Vius, amb la qual l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va signar un conveni el passat mes de novembre.

L'objectiu general de l'acord és millorar les poblacions de fartet i samaruc de la llacuna, ja que en els darrers anys s'ha detectat una disminució de la seva superfície i profunditat per acumulació de materials i restes vegetals. És per aquest motiu que s'ha començat retirant materials acumulats en la cubeta existent, sense perjudicar les espècies que hi habiten.

A partir d'ara es comença a treballar per crear una nova llacuna adjacent a l'existent per incrementar la superfície d'aigües obertes. Aquesta nova llacuna permetrà crear un hàbitat paral·lel a la de la llacuna principal, i d'aquesta manera poder millorar la repoblació de samaruc.

Paral·lelament a aquests treballs, tant la regidoria de Medi Ambient com Paisatges Vius han fet una primera valoració de com han quedat les llacunes litorals del municipi després dels forts temporals d'ara fa unes setmanes. Un dels punts més afectats és la llacuna de l'Estany Tort.

Els treballs de restauració de la llacuna del Torrent del Pi són finançats per la Fundació Biodiversidad. Aquesta serà la tercera llacuna que es recuperarà després de les de la platja de l'Estany Tort l'any 2014, i la de la llacuna del Port de l'Estany el 2015.


respostes a "Comencen els treballs per restaurar la llacuna ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,65 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 107
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007