Màx: º C, mín: º C

En directe

Informatiu EMUTE

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El sector pesquer es queixa davant la intenció de demanar el retorn dels ajuts de la UE si els inspectors detecten infraccions

17 . Mar, 2017 a les 20:00
per drodriguez a La notícia del dia
988 reproduccions
La Unió Europea ha imposat unes noves condicions per poder rebre fons estructurals de pesca, a través de l'Estat espanyol, que no agraden gens al sector pesquer. La nova normativa defineix que per poder rebre aquestes subvencions, l'embarcació no haurà de tenir cap infracció greu en els 12 mesos previs, ni tampoc en els 5 anys posteriors.

El llistat d'infraccions inclou fins a una setantena de supòsits, en relació a les captures, els controls preceptius, la conservació de les espècies, la comercialització o els abocaments, entre moltes altres qüestions. Si en aquest temps, els inspectors detecten alguna infracció, el patró haurà de retornar l'import total amb interessos.

Tot plegat pot suposar un retorn de milers d'euros, perquè aquestes subvencions van des dels ajuts per a la paralització temporal fins a l'adquisició i millora de maquinària i instal·lacions. A més, molts professionals admeten que és gairebé impossible no rebre una sanció en un període tan llarg, perquè les inspeccions són molt estrictes.

El sector va cobrar, a finals d'any, l'ajut per l'última veda però rebent la meitat d'aportació econòmica, i encara té pendent les dues aturades anteriors. Però, tal com reconeix el patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, potser hauran d'acabar renunciant-hi davant les noves condicions restrictives.

«Segons quin tipus de sanció rebràs, fins i tot havent cobrat la veda, poden demanar-te que la tornis. És una aberració, perquè si et posen una sanció la pagues. No és just i estem intentant lluitar per canviar-ho, perquè si no serem moltes barques que ens tocarà tornar els diners de les vedes o els ajuts que hagis tingut», manifesta Brull.

Des de la Federació de Confraries de Pescadors de Tarragona han explicat que les confraries ja han presentat una queixa davant la secretaria general de Pesca del Ministeri espanyol. De fet, serà un dels temes que es tractarà en la pròxima reunió de les federacions pesqueres de la Mediterrània.

A més, les confraries de pescadors de la demarcació han demanat oficialment un canvi en el període de vedes. Volen tornar a les parades en les quals els ports de l'Ampolla cap al nord aturen l'activitat als mesos de maig i juny, mentre que els ports pesquers de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar ho fan durant els mesos de juliol i agost.

L'any passat, des del Ministeri d'Agricultura i Pesca va canviar les dates, provocant que els dos ports del Montsià fessin la venda als mesos de juny i juliol, amb un resultat molt negatiu per les vendes del sector. Ara estan pendents encara de la resposta per veure quan duran a terme aquesta aturada biològica, pensada per recuperar els caladors.

Foto: Xavier Solé


respostes a "El sector pesquer es queixa davant la intenció ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 125,00 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007