Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els pescadors d'arrossegament han començat el període de parada biològica, que durarà fins al 30 de juny

08 . Mai, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1404 reproduccions
L'1 de maig el sector de l'arrossegament va començar el període de parada biològica que finalitzarà el 30 de juny. L'any passat, la flota sud del Delta de l'Ebre va coincidir amb la flota nord el mes de juny i va suposar una davallada de preus, tot i l'augment de les captures.

Enguany, després d'acordar-ho amb l'administració, no es donarà aquesta coincidència i la flota sud durà a terme l'aturada, els mesos de juliol i agost, com s'ha fet sempre. Un fet, que tot el sector pesquer tarragoní celebra perquè les conseqüències del solapament va ocasionar una davallada de preus a l'agost.

En general, el sector de l'arrossegament calero es troba en bon estat. L'any 2015, el sector va capturar 965.000 kg de peix que van suposar 4,5 MEUR. Durant l'any 2016, s'ha arribat a capturar més d'un milió de quilos de peix i s'han facturat un total de 4,3 MEUR.

És a dir, enguany, hi ha hagut un 9% d'augment de captures però s'ha guanyat un 3% menys que l'any anterior. «El sector de l'arrossegament està bé i la veda ens ajudarà que durant l'any encara sigui millor», subratlla el patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Miquel Brull.

«Aquí al poble el peix està molt ben pagat, a diferència d'altres confraries. Cada cop més, el peix més ben conservat, més ben presentat i això es nota amb els preus. Aquesta és la línia a seguir i hem de seguir lluitant», remarca Brull.


respostes a "Els pescadors d'arrossegament han començat el p..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,33 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 87
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007