Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les barques d'arrossegament estaran aturades fins al 30 de juny

03 . Mai, 2013 a les 14:10
per gfigueres a La notícia del dia
2614 reproduccions
L'aturada anual de l'arrossegament farà que les 23 barques que es dediquen a aquest sector pesquer deixin la seva activitat amb l'objectiu de recuperar els fons marins.
El dia 1 de maig comença l'habitual aturada biològica del sector pesquer de l'arrossegament del litoral tarragoní, mesura que es va iniciar fa 23 anys amb l'objectiu de permetre la recuperació del fons marí i la reproducció d'algunes de les espècies comercials més importants a la zona.
L'aturada significa que les barques que es dediquen a aquest tipus de pesquera, restaran amarrades a port durant un període de dos mesos, tot i que no ho faran tots els ports al mateix temps, amb l'objectiu de no deixar sense abastiments els mercats.
Així, des de la delimitació provincial fins al riu Ebre, incloent-hi els ports de Torredembarra, Tarragona, Cambrils, l'Ametlla de Mar i l'Ampolla, aturaran de l'1 de maig al 30 de juny, mentre que des del riu Ebre fins al límit de Catalunya que marca el Riu Sénia, aturaran de l'1 de juliol al 31 d'agost, afectant l'aturada a les barques de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar.
En total aturaran l'activitat un total de 134 barques i al voltant de  470 mariners, els quals durant els dos mesos d'aturada, percebran la prestació de l'atur.
Janet Llambrich, president de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, ha explicat que, "naltros sempre hem estat a favor de les vedes, fins i tot, si no ens paguessin cap compensació, crec que la majoria estaríem d'acord, ja que després, quan emprenem l'activitat després de l'aturada, agafem més peix i ens compensa. Si naltros no tenim cura de la mar on ens guanyem la vida, no ho farà ningú".
Pel que fa als armadors, que en els darrers anys han cobrat prestacions, en ocasions procedents dels Fons Europeus i en d'altres de la Generalitat de Catalunya, aquest any veuran modificat aquest concepte, doncs fins que l'any que ve no s'obre un nou pla de vedes de tres anys d'aturada per part de la Unió Europea. La voluntat del propi sector i de la Direcció General de Pesca de la Generalitat de Catalunya per mantenir les aturades, ha fet que aquest any s'hagi hagut d'habilitar una compensació extraordinària.


respostes a "Les barques d'arrossegament estaran aturades fi..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,72 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007