Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Més ajuts per compensar les aturades biològiques del peix blau

29 . Abr, 2016 a les 13:01
per gfigueres a La notícia del dia
1415 reproduccions
Els pescadors de peix blau rebran més ajuts per compensar les èpoques de veda i es podran acollir a una prova pilot per pescar bacoreta, una espècie de tonyina blanca. És una proposta dissenyada i proposada des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, després de tres mesos de negociacions amb el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
La consellera Meritxell Serret ha explicat que els acords amb el Ministeri preveuen un increment dels ajuts en concepte de paralització temporal de l'activitat pesquera a càrrec del nou Fons Europeu Marítim i de Pesca per al pròxim període d'aturades biològiques.
Des de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, el seu patró major Miquel Brull, es mostra molt satisfet per la proposta econòmica, però no acaba de veure clar el projecte de pesqueria de bacoreta. "Que es vulgui implantar el període de dos mesos de veda obligatòria a tothom és una bona notícia perquè en resum és el que anem reclamant nosaltres des de fa anys" explica Brull que considera que seria "treure'ns el problema de la veda de damunt".
La visió del patró major no és la mateixa respecte a la pesca de tonyina blanca perquè "són projectes que s'han d'estudiar molt bé i cal veure és rendible pel sector". De fet explica que són espècies que habitualment no es poden capturar perquè "la xarxa es trenca o perquè s'ha de fer pesca en canal".
Un altre dels acords assolit entre Conselleria i Ministeri és impulsar un estudi científic, liderat per l'Institut Oceanogràfic i l'Institut de Ciències del Mar, per determinar causes i alternatives a l'esgotament de recursos i canvis biològics en sardina i seitó. Paral·lelament, la Generalitat està elaborant un nou model pesquer que preveu una bateria d'actuacions que abordaran des d'aspectes biològics fins a la comercialització.


respostes a "Més ajuts per compensar les aturades biològique..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 630,66 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 116
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007