Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Confraria de Pescadors de la Cala sí vol fer la veda

16 . Gen, 2015 a les 14:40
per gfigueres a Ajuntament
2319 reproduccions
La Confraria de Pescadors de la Cala sí vol fer la veda
Només Tarragona amenaça amb amarrar les barques d'arrossegament, si abans no s'han cobrat els ajuts de  2014.

Cap de les Confraries de Pescadors de la demarcació de Tarragona dona suport a la creuada empresa per la Confraria de Pescadors de Tarragona ciutat, de no complir amb l'acord d'aturar durant dos mesos l'activitat en el sector de l'arrossegament.
El President de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz va posar com a  condició fa uns dies que si no cobraven els ajuts corresponents a l'aturada de 2014, que no amarrarien les barques els propers mesos de maig i juny.
Aquesta posició no es compartida per la resta de confraries de pescadors, que tot i preferir cobrar els ajuts, també veuen en l'aturada un argument de recuperació dels fons marins, les espècies i també els preus.
Les queixes de Tarragona van propiciar aquest dijous a la tarda una reunió amb el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, que va reiterar l'esforç del govern català per acabar pagant la seva part corresponent dels ajuts, tot i que Madrid encara no ha concretat si ho acabarà fent.
En tot cas, el Conseller va manifestar que el passat dia 31 de desembre es van pagar els ajuts de l'aturada de 2013 i que tant aviat com li sigui possible a la Generalitat, es pagarà la de l'any 2014.
Les queixes de la Confraria tarragonina arriben en un moment en el que precisament s'està negociant tancar un període d'ajuts pesquers per a les aturades d'una durada de cinc anys, el qual va per molt bon camí, en el que la Generalitat de Catalunya assumiria el 80% del cost, mentre el 20% restant aniria a càrrec del govern central.
Josep Maria Pelegrí, Conseller del sector va manifestar que "en la mesura que les federacions em diuen a quin acord han arribat, jo el que faig es publicar l'ordre. En tot cas és una cosa que correspon a la Confraria de Tarragona, però jo el que faig és defensar l'interès general del sector d'acord amb la Política Pesquera Comuna que no està tancada".
En aquest sentit, el màxim responsable del departament va deixar clar que la decisió de seguir o no la veda correspon a la confraria tarragonina. Això sí, si no compleixen amb l'acord que prengui la Federació Territorial de la demarcació, s'hauran d'atendre a les possibles sancions que puguin arribar per part de l'estat espanyol.

En aquest sentit, Miquel Brull, President en funcions de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, considera que, "la posició dels pescadors i de la confraria de La Cala es fer veda. Ja fa molts anys que les fem i creiem que es convenient i necessari. Les vedes són la nostra subsistència i si no hi ha vedes estem perduts. Lluitarem per a que hi hagi vedes i també clar, que estiguin finançades i puguem cobrar els ajuts. Ara be, hem d'anar units, ja que si cadascú fa la guerra per la seva banda, ho perdrem tot".
El president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz, va abandonar la reunió amb el Conseller visiblement molest.


respostes a "La Confraria de Pescadors de la Cala sí vol fer..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 754,14 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 0
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007