Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

S'inicien les obres de recuperació del port natural de l'Estany

10 . Mar, 2017 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
2101 reproduccions
Les obres de recuperació del port natural de l'Estany ja s'han iniciat. Previstes per la tardor de l'any passat, les tramitacions entre els departaments de Costes de la Generalitat i de l'Estat han provocat aquest endarreriment. L'objectiu és recuperar aquest espai natural tan important i integrar-ho amb la recuperació de la llacuna.

Les obres de la part terrestre avancen correctament i, a hores d'ara, ja s'han realitzat algunes millores. S'ha retirat la vegetació al·lòctona i s'ha desbrossat des de l'accés sud de la riba fins al final del talús, donant una amplada al sender d'1,5 metres. La idea és que el GR-92 passi per aquest punt i creui per la riba sud.

També s'ha tirat a terra l'edifici dels Carabiners –el conegut com a 'yatch club', situat al costat del far verd, per tal de fer-ne un mirador natural i la gent pugui gaudir de la vista excepcional que ofereix el paisatge. La façana de l'edifici del Salvamar també ha estat remodelada, homogeneïtzada i aviat es pintarà de blanc.

La resta d'obres projectades tenen previst reformar la caseta de pedra i fer-hi un establiment dedicat a la natura. També es refarà el camí d'accés a la platja i l'espigó del far vermell. La intenció és donar més amplitud a la platja i traslladar tota la zona d'aparcament al pinar que hi ha entre habitatges.

Per altra banda, la part de recuperació marítima consistirà a retirar tots els materials de l'interior del port, com ara les embarcacions enfonses. Aquesta actuació podria veure's endarrerida fins després de l'estiu, tot i que des de la regidoria de Medi Ambient esperen que puguin realitzar-se les obres marítimes «tan aviat com es pugui».

Amb la recuperació del port natural, es prohibirà l'entrada a barques en motor o posar l'embarcació a l'aigua des d'un remolc. Només podran entrar caiacs i barquetes de vela. La regidora de Medi Ambient, Maria Marsal, apunta que «es millorarà la zona de bany del conegut 'mollet' de l'Estany».

Aquestes obres es tracten del primer projecte d'infraestructura verda que executa el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, dins de l'estratègia de la Unió Europea, Europa 2020, per assolir un creixement intel·ligent, sostenible i integrador.


respostes a "S'inicien les obres de recuperació del port nat..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 1 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 738,33 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007