Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La recuperació ambiental del port de l'Estany és el primer projecte català d'àmbit europeu per restablir espais naturals

31 . Jul, 2017 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
1616 reproduccions
El primer gran projecte d'infraestructura verda que impulsa el govern català, en el marc d'un programa europeu, el de recuperació ambiental del port natural de l'Estany, està pràcticament enllestit. L'objectiu és restituir l'equilibri ambiental d'aquest indret afectat per l'activitat humana durant anys.

Les obres, que van començar el gener, han comptat amb una inversió de 293.000 euros finançats per la Unió Europea, i han inclòs la neteja del fons marí –amb la retirada d'embarcacions o sistemes d'amarratges–, la demolició i restauració d'edificacions i la millora d'accessos i senyalització.

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà, acompanyada de l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, han visitat aquest diumenge les obres. Subirà ha destacat que ara es pot gaudir d'un espai únic que ha recuperat el seu valor ecològic.

La recuperació ambiental de l'Estany ha permès la neteja i millora de 2 hectàrees de superfície, integrada dins del Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN) i la Xarxa Natura 2000. L'alcalde ha explicat que l'Ajuntament ha creat un aparcament tou per respectar l'entorn i que l'objectiu és donar a conèixer l'indret preservant-lo.

A la tardor, quan la climatologia sigui més favorable, es procedirà a la plantació de vegetació al perímetre del port per completar l'actuació. A partir d'aquí, tant l'Ajuntament com la Generalitat estudiaran quins projectes mediambientals es podran impulsar en aquest indret recuperat.


respostes a "La recuperació ambiental del port de l'Estany é..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 1 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 895,17 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007