Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar, centre de debat sobre la ràdio en les Jornades Catalunya un País de ràdio

05 . Jun, 2014 a les 13:58
per gfigueres a La notícia del dia
2831 reproduccions
L'Ametlla de Mar es convertí en pol de debat sobre la ràdio en les Jornades Catalunya un País de ràdio.  En les dues taules rodones que van tenir lloc des de l'Escola Nàutica, aquest passat dissabte 31 de maig, es va debatre sobre el present i futur de la  ràdio i també del seu paper integrador i en la construcció de país.
En les taules rodones van intervenir representants de la comunicació local però també el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, Eduard Pujol, director de RAC1, i Carles Cuní, codirector del grup Flaix. També es va comptar amb la participació de Xavier Grasset, periodista de Catalunya Ràdio que va fer de moderador. Recordem que aquestes jornades es van organitzar tenint com a marc el 30è aniversari de la Cala Ràdio.
"Ha estat un matí de reflexió profunda sobre la ràdio. Pel que fa a quin paper ha de jugar la ràdio respecte al procés sobiranista crec que ha de continuar fent el que fa. És a dir, anar fotografiant la realitat dia a dia de com es viu aquest procés a Catalunya. Per tant, explicar amb total llibertat el que està passant i passarà al carrer", subratlla Josep Martí, secretari de Comunicació.
"La valoració de la jornada és molt positiva, fins i tot superant les expectatives. Ha estat molt interessant. Pel que fa al procés crec que el paper dels mitjans és explicar que no es cap invenció particular sinó que es un procés que surt de la gent i que acaba retornant a la gent", remarca Carles Cuní, codirector del grup Flaix.
Eduard Pujol, director de RAC1: "ha estat un plaer tornar a visitar l'Ametlla de Mar per parlar de la ràdio. Ja coneixia el poble per l'amistat que m'uneix a Josep Martí". Respecte al procés sobiranista en el qual es troba immersa Catalunya, Pujol va remarcar que "la ràdio ha de continuar fet el que ha fet fins ara. Des de la qualitat, explicar el que passa".

Manel de Ramon, president de FMCLCat: "crec que ha estat una bona oportunitat per reunir-nos des del sector de la comunicació i parlar de la ràdio com a constructora de país i també de la seva tasca de desenvolupadora del sentiment de pertinença. Crec que són trobades molt interessants i sobretot les trobades al passadís on es fa l'intercanvi d'impressions". "La ràdio sempre ha jugat un paper important en els esdeveniments històrics i en aquest cas no serà una excepció. Tot i que cal veure quin serà l'encaix i el paper de la ràdio i la seva viabilitat en un hipotètic país independent", explica el president de FMCLCat respecte el procés sobiranista.
Fèlix Riera, director de Catalunya Ràdio: "crec que el títol és molt encertat i que  Catalunya és un país que s'ha articulat a través dels mitjans i sobretot locals. Avui hem constat la força i salut de la ràdio local i la manera que té de cohesionar i vertebrar el país a través del contacte proper amb el ciutadà". Respecte el paper de la ràdio en el procés "crec que ha de ser posar-se al costat del ciutadà i explicar de manera plural la informació", remarcà Riera.
L'acte el va inaugurar Andreu Martí, l'alcalde del municipi, i les va cloure Josep Martí, secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. Unes jornades organitzades des de la Federació amb l'estreta col·laboració de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.
La seixantena de participants a les jornades van gaudir d'un menjar popular a la Confraria de Pescadors i després van poder viure l'experiència del TunaTour per gentilesa del Grup Balfegó.
Recordem que una dia abans va tenir lloc la Trobada de directors i Assemblea de la Federació de Mitjans Locals de Catalunya, que es realitza anualment, on hi van participar les emissores adherides.


respostes a "L'Ametlla de Mar, centre de debat sobre la ràdi..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 731,70 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007