Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Gairebé finalitzades les obres de la recuperació del Port de l'Estany

13 . Jul, 2017 a les 18:30
per drodriguez a La notícia del dia
1529 reproduccions
Aquest matí ha tingut lloc l'acte de recepció parcial de l'obra de recuperació natural del Port de l'Estany. L'objectiu ha estat el de recuperar aquest espai natural i integrar-ho amb la recent recuperació de la llacuna.

Entre les actuacions més destacades, s'ha retirat la vegetació al·lòctona i s'ha desbrossat des de l'accés sud de la riba fins al final del talús, donant una amplada al sender d'1,5 metres per on transcorrerà el GR-92 que creua per la riba sud. Allà també s'ha instaurat un pas japonès fet amb pedra que permet creuar sense necessitat de donar la volta i alhora permet el pas de l'aigua en cas de pujada del nivell del mar.

A més s'ha tirat a terra l'edifici dels Carabiners, conegut com a ‘yatch club', situat al costat del far verd, deixant l'indret com un mirador natural. La façana de l'edifici del Salvamar també ha estat remodelada, i s'ha reformat la caseta de pedra, tot i que encara no s'ha decidit quin ús se li donarà. També s'ha donat més amplitud a la platja de l'Estany, refent el camí, a més de millorar el ferm de l'espigó del far vermell, conegut com el Mollet de l'Estany.

La intenció és limitar l'aparcament de vehicles davant de la platja i traslladar-los a unes parcel·les properes per a ús exclusiu d'aparcaments, que l'Ajuntament està habilitant, després de llogar-les als seus propietaris. Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar, ha destacat que «estem desbrossant a sota dels pins i procurar un espai perquè els vehicles puguin aparcar i la gent pugui accedir a la platja amb normalitat».

També s'han retirat les barques enfonsades i tots els materials de l'interior del port. Es prohibirà l'entrada a les barques de motor i posar embarcacions a l'aigua des d'un remolc. Només podran entrar caiacs i barquetes de vela. 

Gaseni ha manifestat que s'ha signat la recepció parcial de les obres «perquè aquest estiu es pugui obrir l'entorn de manera oficial i amb les obres finalitzades en un 90%, a manca d'un enjardinament que farem passat l'estiu, perquè s'ha de fer a la vora del camí i esperarem a una època millor». 


respostes a "Gairebé finalitzades les obres de la recuperaci..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 454,77 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 36
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007