Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició migdia

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Candelera 2017 ens agermana

01 . Feb, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
2165 reproduccions
L'Ametlla de Mar inicia aquest cap de setmana els actes preludi de la seva Festa Major, en honor a la Mare de Déu de la Candelera, que tindrà lloc de l'1 al 5 de febrer, i que arriba carregada de propostes per a tots els públics i per a totes les edats. L'agermanament amb Palamós marcarà bona part de l'agenda festiva durant aquests dies.

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, serà l'encarregat de llegir el pregó de la Festa Major com a mostra simbòlica i per donar «una certa rellevància» al procés engegat ara fa uns mesos. Però a més, també es comptarà amb la visita del primer equip del Palamós CF que disputarà el partit de Candelera contra el primer equip de la SCER.

El regidor de Festes, Vicenç Llaó, ha avançat que al temps de descans de l'amistós «hi ha una petita sorpresa» per a tota la gent que sigui al camp de futbol. Precisament ara fa 20 anys, l'any 1997, el Palamós va jugar contra La Cala al camp de Ribes Altes. Llaó espera gaudir amb molts palamosins i palamosines les Festes Majors d'enguany, que serà una manera de «ressaltar» el procés d'agermanament.

El també regidor de Cultura comenta que els dos consistoris estan treballant per dur a terme diferents trobades culturals per mostrar les activitats que es realitzen en ambdós municipis.

A més, una de les principals novetats és la recuperació dels hereus infantils, que juntament amb les pubilles i damisel·les, i els quintos del 1997 seran els protagonistes de la Candelera. «Estem contents per recuperar la figura dels hereus, en un any on es veuran bastants novetats» subratlla Llaó.

Tots ells seran presentats en el transcurs de l'acte del pregó, que enguany se celebrarà a l'envelat, que es recupera i s'ubicarà al port pesquer –a l'esplanada de l'antiga fàbrica de gel–. «Mantenim algunes tradicions, com no podia ser d'altra manera, però busquem innovar en la Festa Major any rere any» assegura el regidor de Festes.

En l'escenari del principal recinte de la Festa Major, el pròxim dissabte 4 de febrer, hi actuaran els Manel, els Pepet i Marieta, i el grup local Nautilus. Un dels actes de «rellevància», on s'espera que l'envelat s'ompli de públic per gaudir d'aquests concerts. Les entrades es poden adquirir a través d'internet, mitjançant la plana web www.ametllamar.cat.

Pel que respecta a l'agenda d'activitats, el programa de Festes incorpora més d'una cinquantena de propostes, entre els actes preludi i els programats la primera setmana de febrer. «Concentrar les activitats en quatre dies sencers, per mantenir la tradició de començar la Candelera el dia 1, ha estat una mica complicat tenint en compte que l'any passat disposàvem de sis dies» explica Vicenç Llaó.

El programa de la Candelera 2017 es pot consultar a l'adreça www.ametllamar.cat/candelera i està disponible en la seva edició impresa. Segons el mateix regidor, s'ha configurat una agenda pensada per tothom, amb actes per tots els públics i tots els gustos, i també pensant amb els qui aquests dies de Festa Major treballen per la resta de població.

Entre les novetats, «movem de data el Festival Esportiu, que es feia normalment l'últim dia de festes, i ho canviem per una festa més lúdica que s'allargarà fins a la mitjanit, amb una pausa l'hora dels focs, pensada perquè aquella gent que no pot viure la Candelera perquè treballa, pugui tenir un espai per gaudir».

Serà la segona edició de la Festa del Coreano, que inclourà una sessió DJ i un concert d'un grup de versions. A més, després de molts anys de no tocar a l'Ametlla de Mar, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries tornaran a la població, divendres 3 al migdia.

El ventall de propostes es completa amb l'ofrena floral, la solemne processó i els actes religiosos, el Ball de la Candelera, vermuts i degustacions, la Darrera Coca, el Correbars, la Diada Castellera, el dinar de la Gent Gran, el concert de la Coral Verge Candelera, la presentació dels nascuts el 2016, les cercaviles amb nanos i xarangues, la Festa Cubana, entre molts altres.

El regidor de Festes, Vicenç Llaó, anima a tothom «a participar de les activitats organitzades, amb molta il·lusió, per aquests dies». «Crec que seran unes Festes molt dignes i esperem que la gent les gaudeixi i participi en totes les activitats» sentencia.


respostes a "La Candelera 2017 ens agermana"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,58 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 98
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007