Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Urbanisme valida l'opció escollida per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar de fer un nou text refós que acati les sentències del Suprem i evitar un nou POUM

10 . Set, 2016 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1203 reproduccions
Acord entre el consistori de l'Ametlla de Mar i la direcció general d'Urbanisme per desencallar la problemàtica urbanística per la que travessa el municipi, després que el Tribunal Suprem deixés «sense efecte» el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de l'any 2010 amb dues sentències judicials. L'opció per la que apostava des de primer moment l'Ajuntament serà, finalment, la que es tirarà endavant.

Aquesta és la de refer el darrer text refós, per incloure les sentències «i fer una sèrie de modificacions puntuals per recuperar el que teníem», i d'aquesta manera evitar haver de fer un nou planejament urbanístic que era l'opció que inicialment defensava la Generalitat, però que ha descartat per les conseqüències que hagués provocat en els gremis vinculats amb l'urbanisme «un cop valorat amb els afectats» en la passada reunió informativa.

Així es va acordar en la reunió mantinguda el passat divendres entre l'alcalde, Jordi Gaseni, el primer tinent d'alcalde, Antonio Espuny, i el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, així com amb els assessors urbanístics de l'Ajuntament i de la Generalitat per intentar desencallar la situació. L'alcalde de l'Ametlla de Mar valora positivament que Urbanisme accepti la proposta del consistori, però deixa clar que «no valorem si ens agrada o no» sinó que busquen «tenir la màxima seguretat jurídica per a poder donar llicències com més aviat millor».

Donada que la responsabilitat «és sempre de l'Ajuntament», la decisió presa és «la d'agafar aquesta via que és la més curta i pràctica» remarca l'alcalde, que afegeix que es podrà tirar endavant sempre que «ningú ens obligui a fer un nou POUM» que podrien generar llargs períodes de suspensió de llicències.

Els assessors urbanístics municipals expliquen que la voluntat és que el POUM torni a ser vigent en un termini d'entre cinc i set mesos, temps suficient diuen per tornar a la normalitat donat que ara la població es regeix, urbanísticament parlant, per un Pla de fa 25 anys. La direcció general d'Urbanisme, juntament amb la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre, col·laboraran en el procés de redacció d'aquest nou text refós.


respostes a "Urbanisme valida l'opció escollida per l'Ajunta..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 721,52 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007