Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb tu (dijous)

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Nou pas per desencallar el POUM

24 . Mar, 2017 a les 18:30
per drodriguez a La notícia del dia
1839 reproduccions
Llum verda perquè l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar elabori i aprovi el nou text refós que servirà per tornar a donar vigència al Pla d'Ordenació Urbanística (POUM) en la seva darrera aprovació definitiva, corresponent a l'any 2010. El consistori va rebre dimarts, la comunicació de la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat per tirar endavant amb aquest procés.

Des del passat setembre, s'ha estat treballant per poder aconseguir refer el darrer text refós i evitar així haver de fer tot un nou planejament urbanístic. Per fer-ho possible, la Generalitat ha donat el vistiplau perquè l'Ajuntament l'elabori sense incloure-hi els sectors amb els quals hi ha hagut litigis judicials, i de les que dues sentències van deixar sense efecte el POUM.

Es tractarien de les zones d'Artilleria –a raó d'un recurs interposat per Ecocala per la qualificació com a zona verda del sector–, de Port Olivet –amb el contenciós de la societat Port Olivet 2001–, i també la del Bon Repòs –donada la sentència del TSJC que anul·lava l'operació de compensació entre els terrenys del parc urbà i unes parcel·les a Marina Sant Jordi–.

Els serveis jurídics del consistori estan treballant ara en la redacció del text refós que s'hauria d'aprovar en un ple municipal abans d'acabar el mes d'abril, segons fonts municipals. Posteriorment, el nou document haurà de seguir un procés d'exposició pública, i també l'aprovació per part de la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE).

Aquest és un pas imprescindible, que serveix per iniciar la tramitació de les diferents figures urbanístiques que han de permetre assolir la «normalitat» i així permetre que els serveis tècnics municipals puguin atorgar llicències. Cal recordar que en aquest temps de suspensió del POUM, el municipi s'està regint pel pla urbanístic de fa més de 25 anys.

L'alcalde Jordi Gaseni assegura que s'ha treballat de la mà d'Urbanisme perquè aquest és «un tema prou complex». Celebra que s'estan complint els terminis establerts, tal com «ens vam comprometre, perquè el pròxim estiu poguéssim tornar a tenir el POUM». Tot i esperar que es recuperi tan aviat com es pugui, apunta que cal «la màxima seguretat jurídica».

La recuperació del pla urbanístic del 2010, permetrà desencallar una part de la problemàtica. De fet, es podrà començar a donar llicències en determinats sectors. Però perquè se'n puguin donar a la resta, caldrà fer una sèrie modificacions puntuals del POUM tenint en compte les sentències judicials desfavorables.

Un procés que coincideix amb canvis en els serveis tècnics. En concret, la plaça d'arquitecte municipal de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar serà substituïda, a l'espera de la finalització del concurs públic iniciat, ara fa unes setmanes, per cobrir aquesta plaça que ha quedat vacant.


respostes a "Nou pas per desencallar el POUM"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 800,85 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007