Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Comptes negatius en el resultat pressupostari de l'any 2015 a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar

08 . Abr, 2016 a les 13:30
per gfigueres a La notícia del dia
1684 reproduccions
En total, el resultat pressupostari té un dèficit de 983.474 euros. Una dada pròxima al milió d'euros que l'actual equip de govern afirma va anunciar l'estiu passat després de comprovar que, en els primers sis mesos de 2015, l'anterior govern va fer més despesa de la que realment es podia si haguessin comptabilitzat bé els pressupostos. De fet, aquest dèficit està marcat perquè tot i la previsió d'ingressos corrents, en global, de 13 milions d'euros només se'n van ingressar 11.

Una situació que assegura el regidor d'Hisenda, Antonio Espuny, va obligar el govern a contenir la despesa. "Hi ha una diferència en factures d'uns 850.000 euros menys de despesa en el segon semestre respecte al primer" explica remarcant que enguany "seguim amb la mateixa línia de controlar la despesa" que espera que permeti arribar a final d'any amb un resultat en positiu i alhora "amb un romanent de tresoreria, que també ens preocupa, en positiu".

Un altre dels indicadors és la ràtio d'endeutament. Una ràtio que no pot superar el 110% i que amb els comptes tancats del 2015 ascendeix a un 135%. El regidor d'Hisenda però afirma que no és una dada que es correspon a la realitat i assegura que la ràtio és molt més alta perquè "aquí no es comptabilitzen ni les factures pendents de pagament, ni les factures que es deuen a les concessionàries de l'aigua i de la llum, ni les sentencies, entre altres".

Espuny però també ha volgut fer un apunt positiu en el tancament financer de 2015, remarcant l'estalvi dut a terme durant els primers sis mesos de govern. I també la reducció en els terminis de pagament, reduint dels 300 a 228 dies de mitjana, i sent optimista de poder arribar a baixar al llindar dels 100 dies i escaig.

A partir d'aquesta situació l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar haurà de prendre una sèrie de mesures per equilibrar els comptes de cara al pròxim exercici. El regidor d'Hisenda remarca que s'ha d'intentar tancar l'any amb superàvit i espera que l'any doni bones notícies financeres i no començar el 2017 amb la mateixa situació que ara.


respostes a "Comptes negatius en el resultat pressupostari d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 709,82 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007