Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar encapçala el llistat de municipis de la demarcació de Tarragona amb més deute per habitant

13 . Mai, 2016 a les 14:11
per gfigueres a La notícia del dia
2078 reproduccions
L'Ametlla de Mar és el municipi de la província de Tarragona amb un deute bancari més alt per habitant. En concret, segons les dades publicades pel Ministeri d'Hisenda, el municipi va tancar el 2015 amb un deute viu de 17.596.000 d'euros, el que suposa que per liquidar totes obligacions financeres de l'Ajuntament, cada ciutadà hauria d'abonar 2.450 euros.
A banda d'encapçalar el llistat de deute per càpita a la província, l'Ametlla de Mar és del 71è municipi més endeutat de tota Espanya entre més de 8.000 que hi ha a l'estat. Tot i les males dades que representa, en la comparativa entre 2014 i 2015 es va aconseguir reduir el deute financer en un 4,82%, que suposa pràcticament una rebaixa d'un milió d'euros.
«La situació de deute a l'Ametlla de Mar és molt greu i molt complicada» explica l'alcalde Jordi Gaseni valorant les dades econòmiques presentades i on «continuem liderant, per desgràcia, aquest rànquing». Gaseni assegura que en els primers 6 mesos de govern han fet un esforç i s'ha pogut reduir aquest 4,82% el deute bancari, «però encara som molt conscients de la gravetat de la situació i estem treballant per a poc a poc anar superant-ho».
Afirma que l'equip de govern està duent a terme tasques per poder sanejar les arques de l'Ajuntament. L'alcalde remarca que les dades publicades fan referència al deute viu «i aquí part del deute contret amb empreses -com la residència d'avis- no està inclòs».
Altres municipis amb un alt endeutament per habitant són Cunit, que es troba a només 2 euros de diferència respecte a l'Ametlla -2.448 €-, i Creixell que ocupa la tercera plaça amb un deute per cap de 2.350 euros. La primera ciutat que apareix al llistat és Reus, la segona més important de la província, amb una mitjana de 2.146 euros. A l'altre extrem hi apareixen Salou amb 512 euros i Vila-Seca amb 219.
En conjunt, vuit de cada deu municipis de Tarragona van baixar el seu deute el 2015. Fins a 142 poblacions de la província van reduir els números vermells i hi ha 30 municipis que tenen deute zero. En total, l'endeutament dels 184 pobles de la demarcació amb les entitats bancàries arriba fins als 864 milions d'euros a 31 de desembre de 2015.


respostes a "L'Ametlla de Mar encapçala el llistat de munici..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 876,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007