Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Aquest diumenge 17 de juny pel matí al port: La Diada dels Fideus Rossejats, del Peix Blau i la Festa del Mar

11 . Jun, 2012 a les 12:10
per admin a Turisme
1728 reproduccions
Els fideus cuinats a l'estil mariner i el peix blau de La Cala seran el dia 17 de juny pel matí el protagonistes gastronòmics de l'Ametlla de Mar. El primer plat fort de l'oferta lúdica i cultural de l'Ametlla de Mar per aquest estiu 2012 tindrà connotacions tant gastronòmiques com tradicionals.

El dia 17 de juny es compliran 18 edicions de la Diada dels Fideus Rossejats, plat habitual a les barques i a les cases caleres des de temps immemorials, donada la relació amb el mar i la pesca. El brou de peix, és l'element més important d'aquest plat, que com passa amb l'arrossejat, un altre dels plats típics de la gastronomia marinera, es complementa amb un bon plat de peix i patates.


Aquestes festes serveixen per incrementar els coneixements que tenen de la nostra cultura gastronòmica els que ens visiten. A través d'un plat de fideus, d'arròs o al voltant d'una bona taula, sorgeixen complicitats i atractius que moltes vegades acaben en un interès més profund de la nostra població per part de qui els tasta. Per altra banda, a La Cala ja sabeu com som i es una nova oportunitat de muntar una festa i compartir-la amb aquells que ens visiten per passar-nos-ho be".

42 cuiners aficionats seran els encarregats de mostrar a tots els visitants, les diverses maneres de cuinar els fideus rossejats al Port de l'Ametlla de Mar. Aquests cuiners a l'hora, van participaran en un concurs que atorgarà 6 premis de 150 € cadascun.

Al llarg de tot el matí hi va haurà un equip de cuiners de l'Àrea Municipal de Turisme de l'Ametlla de Mar, que s'encarregaran de cuinar i servir fideus en forma de degustacions perquè ningú marxi sense haver tastat el característic plat pescador.

Les olors, els gustos i els colors, fan de la Diada dels Fideus Rossejats una magnifica oportunitat de viure una festa típicament mediterrània a la vora del mar i amb l'atractiu de tastar i conèixer un dels plats culturalment més arrelats de la gastronomia calera.

El peix blau de l'Ametlla de Mar també protagonista de la diada.


D'altra banda, els Restaurants membres del Club de Gastronomia oferiran tot un seguit degustacions de plats elaborats amb peix blau de l'Ametlla de Mar per tal de promocionar aquest tipus de peix al restaurants, paral·lelament durant la segona quinzena del mes de juny es portarà a terme també als Restaurants del Club de Gastronomia la quinzena dels fideus rossejats i del peix blau amb l'elaboració d'uns menús específics que contindran aquests plats.

La Denominació d'Origen Terra Alta oferirà degustacions que es podran adquirir conjuntament amb les degustacions dels fideus rossejats i del peix de blau. El vi a degustar serà la garnatxa blanca per la seva bona afinitat amb el peix.Activitats nàutiques a l'abast de tothom.


Durant tot el matí les empreses que pertanyen a l'estació Nàutica oferiran la possibilitat de participar en diferents activitats nàutiques com: sortides en caiac, "raqueros", paddle surf, bateig de submarinisme, "banana", excursions en barca, Tuna-tour, etc...Durant el matí s'atorgaran els distintius a les empreses de la Cala que formaran part de l'Estació Nàutica i s'inaugurarà la seu al Centre d'Interpretació de la Pesca.Trobada de patchwork i fotografia submarina.


Un any més L'associació Local Dones Endavant organitza la trobada de Patchwork, que consisteix en realitzar la seva activitat al carrer per mostrar al públic el treball que realitzen totes les participants. Aquest any també estan convidades professores de patchwork d'arreu del territori i s'acompanya la trobada amb una exposició de les confeccions fetes durant l´any que es podrà visitar a la sala d'exposicions del Centre Interpretació de la Pesca (CIP).

També al CIP es podrà veure un audiovisual sobre el campionat nacional de fotografia submarina.


respostes a "Aquest diumenge 17 de juny pel matí al port: La..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 703,91 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 160
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007