Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els impagaments a cinc proveïdors durant anys situen l'Ametlla de Mar com el municipi de la província on més es tarda a pagar les factures

21 . Jul, 2016 a les 20:00
per drodriguez a La notícia del dia
1825 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar és el pitjor pagador als seus proveïdors de la demarcació de Tarragona, segons les dades publicades pel Ministeri d'Hisenda referent al mes de març. La demora del consistori calero és de 285 dies, amb una quantitat pendent de pagament que ascendeix als 10,1 milions d'euros –la segona després de Tarragona ciutat–, que constata la complicada situació econòmica per la qual travessa l'Ajuntament. A banda, l'Ametlla també destaca per ser el municipi de la província amb un deute financer –obligacions amb els bancs– per càpita més alta que se situa en els 2.450 euros per habitant.

D'aquesta manera, la població se situa entre les onze que paguen amb més de 100 dies de retard, i els 42 que estan fora de llei, ja que el termini legal és de 30 dies per donar el vistiplau a la factura i 30 dies més per abonar-la després de la conformitat. Unes dades que, segons el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Antonio Espuny, no s'acaben d'ajustar a la realitat financera del consistori donat que aquesta alta demora és provocada pels impagaments, durant anys, a cinc empreses o entitats que han elevat el termini mitjà de pagament als proveïdors; i no pas als proveïdors habituals que cobren entre els 60 i 90 dies.

D'aquestes empreses, les que s'enduen el gruix dels 10,1 milions d'euros de deute a proveïdors (un 80%, assegura) són les factures pendents amb la constructora de la residència d'avis i la quantitat que l'Ajuntament hauria de pagar a la companyia d'aigües, a banda dels rebuts i les quotes, segons el darrer contracte –signat el 2009– que «no fins ara se n'havia pagat cap rebut» segons Espuny, «i aquest és un dels temes que s'està negociant i s'està mirant». Respecte a la residència, fa unes setmanes que es va aprovar la modificació del contracte amb l'empresa per poder fer front al pagament, pel que «està previst per als pròxims anys anar pagant a poc a poc i per tant anirà baixant» aquesta part de deute.

Les altres tres entitats que eleven el deute a proveïdors són el REBÉ –l'actual COPATE–, encarregat de la recollida i gestió de residus; el Consell Comarcal del Baix Ebre; i la companyia Eléctrica del Ebro, que en total sumen 1,2 milions d'euros d'impagaments. Espuny explica que, quan estaven a l'oposició, ja van denunciar que els diners que es rebien dels impostos de les escombraries no es destinaven a pagar al REBÉ generant un deute de més de 600.000 €, que l'actual govern ha amortitzat i per tant, està al dia de pagament. En el cas del Consell, la xifra rondava els 260.000 € i ara per ara se'n deuen la meitat després de pagar alguns endarreriments. I respecte a les factures del consum elèctric, el deute de 350.000 € s'ha reduït fins als 200.000 €, a hores d'ara, i «intentarem a finals d'anys tenir-ho pagat».

El regidor d'Hisenda assegura que l'Ajuntament «a poc a poc s'ha posat a treballar per reduir els terminis de pagament» i explica que a primers del mes d'agost es farà el pagament de les factures a proveïdors habituals fins al mes de maig. «Per tant, no estem en aquests 285 dies de mitjana de pagament als proveïdors sinó que als proveïdors normals, del dia a dia, estem entre 60 i 90 dies». L'objectiu principal per Espuny és regularitzar i normalitzar tota la situació econòmica i que el consistori compleixi amb la llei. «És una lluita que durarà molt de temps, perquè l'endarreriment que ens vam trobar era enorme, però que a poc a poc anirem ficant-nos al dia» i a la vegada, «anirem aclarint molts dels contractes que ens vam trobar, i que ens han portat a aquest deute multimilionari».


respostes a "Els impagaments a cinc proveïdors durant anys s..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 722,85 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 65
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007