Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Balfegó s'oposa a modificar el repartiment de quota de la tonyina roja

08 . Abr, 2016 a les 13:18
per gfigueres a La notícia del dia
1748 reproduccions
El Grup Balfegó qualifica de desgavellades les reclamacions i pressions reiterades que vénen fent les flotes canàries per modificar el repartiment de quota de tonyina roja. El grup tonyinaire de l'Ametlla de Mar creu que la proposició no de llei i la moció, recentment presentades per Coalició Canària al Congrés i Senat, respectivament, sol·licitant aquesta revisió, només volen aprofitar el moment polític.

En aquest context, Balfegó recorda el desinterès d'aquestes flotes de l'Arxipèlag per aquesta pesqueria fins fa pocs anys, i creu que l'interès actual està fonamentat en els elevats preus de venda dels exemplars, a causa de la reducció de captures establerta en el pla de recuperació d'aquesta espècie. Referent a això, Balfegó recorda que les flotes que històricament sí que s'han dedicat a aquesta pesqueria van haver d'assumir un notable esforç de reestructuració per fer front a aquella situació i, per tant, han de ser ara les beneficiàries dels fruits del seu esforç.

Segons ha informat Balfegó, després de la proposició no de llei i moció presentada en Congrés i Senat, les forces polítiques catalanes han mostrat la seva predisposició a defensar els drets i la seguretat jurídica de totes les pesqueres espanyoles que han desenvolupat la pesca de la tonyina roja atenint-se a la legalitat. Per a això, asseguren que representants dels partits polítics han contactat amb Grup Balfegó i l'Organització de Productors Pesquers de l'Ametlla de Mar per sospesar la situació i actuar en conseqüència en els debats de les dues propostes.

Consideren paradoxal que no hagi estat fins a 2014 quan la flota canària hagi reclamat disposar de més quota, precisament en el moment en què ha augmentat el total de captures admeses, per primera vegada després de vuit anys, i quan es preveu un augment constant i gradual de cara als propers anys.

Balfegó apunta que des de 2007, només les flotes que històricament s'han dedicat a la pesca de tonyina roja han suportat, en exclusiva, el dur pla d'ajust i les reduccions dràstiques de quotes i flotes que aquest exigia, mentre que els pescadors canaris han quedat al marge, desenvolupant les pesqueries habituals, sense patir limitacions algunes.


respostes a "Balfegó s'oposa a modificar el repartiment de q..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 692,08 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 214
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007