Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

S'inicia la segona campanya de detecció de càncer de còlon al CAP

10 . Des, 2015 a les 19:02
per drodriguez a La notícia del dia
1891 reproduccions
Aquesta setmana ha començat la segona campanya de detecció de càncer de còlon a l'Ametlla de Mar. Els usuaris del Centre d'Atenció Primària, d'entre 50 i 69 anys, estan cridats a participar en aquest cribratge, emmarcat en el Programa de detecció de càncer de còlon i de càncer rectal al Baix Ebre.

De fet, l'Àrea Bàsica de Salut de l'Ametlla de Mar i el Perelló ja havia dut a terme aquesta campanya l'any 2013. La participació en la primera campanya va ser d'un 50%, dels quals un centenar va donar positiu. D'aquests 9 tenien lesions canceroses.

Des del CAP demanen més col·laboració perquè la detecció precoç del càncer de còlon permet dotar al pacient d'un tractament més efectiu.

El responsable del Centre d'Atenció Primària de l'Ametlla de Mar, Manuel Madueño,  explica que el cribratge està previst per una població aproximada d'unes 1200 persones i espera "que totes les persones que convidem a fer la prova la facin perquè realment és un esforç que fem per detectar i prevenir càncers".

Quan hi ha una lesió al colon o al recte, dóna un sagnat que sol ser invisible. Per això, es fa una analítica de la femta dels usuaris. En el cas que la mostra sigui positiva, pot indicar diverses patologies, entres elles la detecció del càncer de còlon. En aquest cas es fan proves posteriors a l'usuari afectat per tal de fer una diagnosi completa.


respostes a "S'inicia la segona campanya de detecció de cànc..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 691,75 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 199
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007