Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Calafat acull aquest proper diumenge el Memorial Pitu Mena del Campionat Mediterrani de velocitat

06 . Jun, 2013 a les 14:44
per gfigueres a La notícia del dia
2411 reproduccions
L'Ajuntament de L'Ametlla de Mar ha estat seu aquest migdia de la presentació de la cursa del Campionat de Catalunya i Mediterrani de velocitat, que sota el nom de Memorial Pitu Mena, històric delegat de la FCM a Tarragona que va morir l'any passat, se celebrarà el proper diumenge 9 de juny al circuit tarragoní de Calafat.

La presentació ha estat presidida pel regidor d'esports del municipi, Ruben Lallana i pel president del la Federació Catalana de Motociclisme, Josep Abad, que han estat acompanyats pel Secretari Esportiu de la FCM, Xavi Llasat i per Carme Palomo, vídua de Pitu Mena.

En els seus parlaments, el regidor d'esports de L'Ametlla de Mar ha admès que és un gran seguidor i practicant del motociclisme, "fa uns anys anava a corre pels circuits que hi ha a Catalunya i Calafat n'era un d'ells". Lallana ha mostrat la seva satisfacció pel retorn del traçat de L'Ametlla al calendari competitiu català, "un fet que ha de beneficiar a la població i que ha d'ajudar a potenciar el motociclisme a la zona".

Per la seva part, Josep Abad, com a president de la FCM ha manifestat que la jornada del diumenge tindrà una doble vesant emotiva, "per una part el fet de veure novament curses a Calafat i després perquè s'homenatjarà la figura d'en Pitu Mena, persona que va ser l'autèntic estat impulsor del motociclisme a Tarragona i que en tot moment va estar al costat dels clubs a l'hora d'organitzar curses i competicions. Diumenge rebrà l'homenatge que li deu el nostre motociclisme".  

Carme Palomo, vídua de Pitu Mena va agrair l'organització de l'homenatge, "jo al costat del Pitu vaig estimar el motociclisme i encara m'emociono quan sento l'olor de benzina. Tota la família hem viscut les motos i hem dedicat esforços i molta il·lusió per mantenir-les actives a la província". Carme Palomo va parlar dels èxits i el bon moment del motociclisme a Espanya: "per mi res ha de semblar impossible i per això em permeto llançar una idea a tots els estaments que puguin ajudar, per a fer els passos que es requereixen per a presentar el motociclisme espanyol com a candidat als Premis Príncep d'Astúries de l'esport".

Finalment, Xavi Llasat ha repassat activitat que trobaran tots aquells aficionats que es vulguin acostar el diumenge a Calafat. Al llarg de la jornada s'efectuaran diversos actes destinats a recordar la figura del Pitu Mena, com serà la inauguració d'una placa al seu record, una volta d'honor amb moto al traçat, un minut de soroll o el fet donar el seu nom les emblemàtiques esses del circuit.

Pel que fa a la part competitiva, aquesta serà la tercera cita del Campionat Mediterrani, i només hi participaran les categories petites de Challenge 80, Pre125 i Moto3, a més de les dues mànigues corresponents a la nova Copa Honda CBR 250R que aquest any han impulsat la FCM i Honda-Montesa com a nova fórmula de formació per als joves pilots. El programa esportiu el completarà una cursa del Trofeu Català de clàssiques, que permetrà observar autèntiques peces de museu sobre l'asfalt de Calafat.


respostes a "Calafat acull aquest proper diumenge el Memoria..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,80 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007