Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Un grup de voluntaris preparen la llacuna de l'Estany Tort per l'arribada del samaruc

18 . Mar, 2016 a les 11:36
per gfigueres a La notícia del dia
1148 reproduccions
El passat diumenge 13 de març, coincidint amb el Dia de les Espècies Autòctones, unes 25 persones van participar en la jornada de voluntariat que va organitzar l'entitat Paisatges Vius a la platja de l'Estany Tort per tal de dur a terme un seguit d'accions de millora de l'espai que custodien i alhora preparar aquest habitat per a la reintroducció del samaruc.
La principal activitat va ser la retirada de microplàstics de la llacuna. Es va aconseguir retirar la gran majoria aconseguint un total de 0,45 m3 de residus extrets que embrutaven la llacuna amb tres sistemes diferents en funció de la seva situació: a mà o amb pales, amb salabrets, o amb caiac enmig de la llacuna.
També es va eliminar flora problemàtica, traient tots els peus i la major part de les llavors d'una planta autòctona problemàtica que envaïa el sistema dunar i no permetia el correcte desenvolupament de la vegetació especial de l'entorn. Després d'aquesta eliminació es va aprofitar per tornar a vegetar la duna plantant 100 peus de borró i 50 peus de lliri de mar per tal de reforçar alguna zona de la duna encara descoberta de plantes.
Així mateix es van substituir 120 metres de corda de cotó de la tanca de protecció per corda de cànem més gruixuda en aquells trams que es trobava en mal estat, i es van col·locar dues files de corda en lloc d'una. Redacció


respostes a "Un grup de voluntaris preparen la llacuna de l'..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 716,49 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007