Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Paisatges Vius recuperarà la llacuna costanera de l'Estany Tort

04 . Jul, 2012 a les 10:49
per gfigueres a La notícia del dia
2118 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i l'Associació Paisatges Vius han signat un acord que permetrà recuperar la llacuna costanera de la platja de l'Estany Tort.
Aquesta actuació s'inclou dins del projecte 1000 punts d'aigua d'aquesta entitat, que pretén crear una xarxa de custodia de 1000 punts d'aigua de qualitat al territori per millorar-ne la biodiversitat.
L'objectiu de l'acord és recuperar la llacuna, reintroduir-hi el fartet i el samaruc, dues espècies endèmiques de la zona actualment en perill d'extinció, les quals ja són presents en altres llacunes de la població, eliminar espècies exòtiques de les estructures dunars i plantar vegetació autòctona.
Segons Guillem Mas, de l'Associació Paisatges Vius, "la nostra intenció a l'Ametlla de Mar és recuperar aquells punts d'aigua i llacunes litorals que s'han perdut en el passat, per tal de recuperar hàbitats per a les espècies de peixos en perill d'extinció com el fartet i el samaruc. De moment començarem per la platja de l'Estany Tort on hi havia la llacuna, retirarem els sediments, hi posarem limitació amb cordes per donar valor a l'espai i, a més, es restauraran les dunes".
Eva del Amo, regidora de Medi Ambient, es mostrava satisfeta i explicava que, "estem molt agraïts per aquesta oportunitat que ens donen de poder reservar aquests espais. De moment serà la platja de l'Estany Tort i la seva zona humida que està pràcticament seca, traurem escombraries, residus i sediments i recuperar l'espai. Estem molt sensibilitzats amb aquests temes i esperem ens arribin altres ajuts semblants".
De moment s'actuarà a la platja de l'estany Tort, tot i que hi ha altres zones humides en l' estat que també podrien acollir alguna actuació en el futur, com la platja de Ribellets o l'Estany Podrit.
L'actuació tindrà un cost de 4.000 euros que seran finançats a través del programa Playas, voluntariado y custodia de la Fundación Biodiversidad d'àmbit estatal.
Les obres de buidat d'aquesta zona humida s'iniciaran al setembre i s'acabaran a primers d'octubre, coincidint amb una jornada de voluntariat a la mateixa platja, que servirà per col·locar-hi les tanques de protecció i acabar l'actuació.


respostes a "Paisatges Vius recuperarà la llacuna costanera ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 648,85 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 144
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007