Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Un grup de voluntaris prepararan l'arribada del samaruc a l'Estany Tort

11 . Mar, 2016 a les 10:25
per gfigueres a La notícia del dia
1283 reproduccions
La llacuna de l'Estany Tort, a l'Ametlla de Mar, està pràcticament preparada per a la reintroducció d'una de les espècies autòctones amb més perill d'extinció: el samaruc. Però encara falten alguns treballs per deixar les aigües en les òptimes condicions. D'això se n'encarregaran un grup de voluntaris que aquest pròxim diumenge al matí, a partir de les 10 h, realitzaran diferents tasques a l'indret.
Aquesta activitat, emmarcada dins del Dia de les Espècies Autòctones, l'ha organitzat l'entitat Paisatges Vius que té un acord de custòdia de l'espai amb l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i que s'ha encarregat de recuperar aquesta llacuna en col·laboració amb el Centre Ictiològic del Parc Natural del Delta de l'Ebre durant tot el 2015, gràcies als Fons Andrena.
La intenció és alliberar una nova població de samaruc durant la primavera que actualment estan sent criats en captivitat. Aquest petit peix d'aigua salobre està en un estat crític a Catalunya perquè només sobreviu a 4 ubicacions naturals. Per a garantir les òptimes condicions, durant la jornada de voluntariat es retiraran microplàstics de l'aigua, s'eliminaran plantes problemàtiques de la llera, i s'aprofitarà per fer un mapa del fons de la llacuna per seguir-ne l'evolució. Per participar-hi cal inscriure's a info@paisatgesvius.org.


respostes a "Un grup de voluntaris prepararan l'arribada del..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 727,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 156
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007