Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Parc Natural del Delta de l'Ebre col·labora en la restauració de l'Estany Tort

02 . Des, 2015 a les 12:46
per gfigueres a La notícia del dia
1374 reproduccions
El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha col·laborat en la restauració de l'Estany Tort, de l'Ametlla de Mar, que ha efectuat l'entitat sense ànim de lucre Paisatges Vius, dedicada a la conservació de la natura, la biodiversitat i el paisatge. El projecte, finançat per Fons Andrena, ha consistit en recuperar aquest estany per poder-hi reintroduir el samaruc, espècie greument amenaçada.
Per executar el projecte, Paisatges Vius va signar un acord de custòdia del territori amb l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i durant aquest any 2015 s'han dut a terme les tasques de restauració. El Centre Ictiològic del Parc Natural del Delta de l'Ebre ha assessorat l'entitat en com havia de restaurar l'estany, és a dir, les característiques òptimes de profunditat, de vegetació o de perfil de les ribes, per aconseguir l'hàbitat idoni per a la reintroducció del samaruc.
L'estat de conservació en què es troba la ictiofauna al delta de l'Ebre, principalment de les espècies endèmiques i amenaçades, com ara el samaruc o el fartet, és el que ha portat el parc natural a treballar en diferents programes de recuperació i conservació de peixos. Aquests programes tenen com a objectiu principal la conservació in situ, la millora dels seus hàbitats i l'estudi i monitoratge de les poblacions salvatges. També es realitzen accions de conservació ex situ, que consisteixen bàsicament en la cria en captivitat.


respostes a "El Parc Natural del Delta de l'Ebre col·labora ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1055,52 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 155
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007