Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar impulsa la seva relació amb la tonyina vermella amb el llançament d'un nou actiu turístic

26 . Abr, 2012 a les 13:59
per gfigueres a La notícia del dia
2663 reproduccions
Del 2 al 6 de maig, l'Ametlla de Mar es vestirà de festa per complimentar  un dels seus senyals d'identitat: la Tonyina Roja de la Mediterrània. Grup Balfegó ha organitzat la Primera Setmana de la Tonyina Roja de l'Ametlla de Mar, cinc dies plens de tot tipus d'activitats gastronòmiques, esportives i de lleure durant els quals l'empresa inaugurarà el seu últim projecte empresarial: el TUNA TOUR.

TUNA TOUR és una iniciativa de turisme ecològic i marítim on els usuaris tindran l'oportunitat de descobrir tot sobre aquesta espècie (la seva història, sistemes de pesca, alimentació, investigacions i valor gastronòmic), gaudint de l'experiència única de nedar entre centenars d'aquests exemplars després d'un agradable passeig en catamarà pel mar Mediterrani i la Costa Daurada. Amb TUNA TOUR, Balfegó busca també conscienciar sobre la necessitat d'un model de pesca, comerç i consum responsable d'aquesta i altres espècies marines.

Activitats Gastronòmiques
El conseller d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, inaugurarà el 2 de maig aquesta Primera Setmana de la Tonyina Roja de l'Ametlla de Mar, que comptarà amb reunions i taules rodones específiques per a professionals del turisme (2 i 3 de maig) i una variada selecció d'activitats per al públic en general durant els cinc dies, entre elles els viatges inaugurals del catamarà TUNA TOUR, que sortiran tots els dies des del nou moll turístic de l'Ametlla diverses vegades al dia.

El dia 3 de maig estarà dedicat als espectacles de cuina en viu. Els millors cuiners catalans, com Toni Bru (Celler de l'Aspic), Joan Bosch (Can Bosch), Carles Gaig (Gaig), Orel Castro (elBulli Foundation) i Ángel Camacho (Watatshumi), mostraran una àmplia varietat de maneres i trucs sobre com treure el màxim partit al Tonyina Vermella. L'endemà serà el torn dels restauradors locals de l'Ametlla. En total 6 xefs de la localitat mostraran el seu bon fer als fogons, on combinen el acerb popular i tradicional de l'Ametlla amb les tècniques més modernes i innovadores.

L'Ametlla i Japó units per la tonyina vermella

Grup Balfegó ha reservat un dia d'aquesta setmana gastronòmica per estrènyer llaços entre dues cultures que tenen com a nexe d'unió la tonyina roja: l'Ametlla del Mar i Japó. El dia 5 de maig serà el Dia de Japó, amb la visita del cònsol d'aquest país a Catalunya, Hidehiro Tsubaki.

La història en comú de la Tonyina Roja i l'Ametlla del Mar
Durant la setmana, el Centre d'Interpretació de la Pesca de l'Ametlla del Mar, situat a l'antiga llotja la localitat, acollirà una exposició audiovisual que recull l'ancestral relació i la història en comú de la Tonyina Roja i l'Ametlla des dels seus orígens com a poble pesquer al segle XVIII.

El moment de l'esport: Tuna Race
Balfegó ha triat l'esport com punt final a la Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja. El dia 6 de maig tindrà lloc Tuna Race, una cursa d'estil lliure a mar obert en què participaran fins a 250 nedadors de fons, d'entre 18 i 65 anys i entre els quals destaca la participació d'alguns dels nedadors catalans que participaran aquest estiu als Jocs Olímpics de Londres 2016.

La prova cobrirà una distància de 3,4 milles (5,5 quilòmetres aproximadament), i transcorrerà entre les piscines d'aqüicultura de Tonyina Vermella de Balfegó i la platja de l'Alguer, a l'Ametlla de Mar Els participants seran traslladats en vaixell des del port de l'Ametlla fins a les instal·lacions aquàtiques, on tindran la possibilitat de gaudir de l'escalfament de la prova nedant entre tonyines.


respostes a "L'Ametlla de Mar impulsa la seva relació amb la..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 672,12 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 36
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007