Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Optimisme entre els tonyinaires catalans abans de tancar els debats de l'ICCAT

22 . Nov, 2013 a les 13:12
per gfigueres a La notícia del dia
2354 reproduccions
Les xifres apuntades per l'informe del Comitè Científic i el suport del govern de l'estat i d'altres països del Mediterrani els fan ser optimistes davant d'un possible increment de les quotes, tot i la postura conservadora de la Unió Europea.

Després de pràcticament una setmana de debats, els participants a la reunió anual de l'ICCAT que està tenint lloc a la ciutat sud-africana de Ciutat del Cap encara treballen al voltant de l'informe del Comitè Científic sobre l'estat de l'estoc de tonyina roja del Mediterrani amb l'objectiu d'aconseguir que els estats membres aprovin in increment de les quotes de captura de tonyines.

En aquest informe es confirma l'increment de la biomassa i a l'hora el bon resultat de les accions dels plans de recuperació de l'espècie portats a terme pel sector en els darrers tres anys, però els sectors científics i conservacionistes recomanen prudència i mantenir els nivells actuals de captures.

El Grup Balfegó, un dels representants del sector tonyinaire català, es optimista respecte al resultat final del debat, tot i l'oposició dels sectors conservacionistes i en part de la pròpia Unió Europea, tot i que és conscient que la decisió dependrà de molts factors. Segons Juan Serrano, Director General del Grup Balfegó, "tenim que sortir d'aquí amb un increment. De fet tenim totes les possibilitats, però també pot ser que no en tinguem cap, ja que el que fem aquí es comercialitzar especies a canvi d'una altra o permetre que un país tingui més quota a canvi d'altres interessos econòmics. Tot es molt complicat, som 47 països més la UE i hi ha molts interessos i es parla molt de diners".

Els principals aliats dels catalans són països com Marroc, Egipte, Tunísia, Xipre o Turquia, donat que dins de la Unió Europea, postura en la que està integrat l'estat espanyol, hi ha una gran divisió d'opinions i molta tensió per la influència dels grups conservacionistes

Cal recordar que els tonyinaires catalans esperen incrementar de 13.400 a 16.000 tones el límit de captures, el que equivaldria a un 20% d'augment i que en cap cas suposarien les 28.000 tones que segons les dades de l'informe científic es podrien arribar a pescar sense posar en perill el futur de l'espècie.

Tot i la disparitat de criteris existent entre els països membres de la Unió Europea i les fortes tensions generades per la important influència de les entitats conservacionistes en la postura global de la mateixa, sobre la conveniència o no d'incrementar les quotes de captura de tonyina roja, tant l'estat espanyol com els tonyinaires catalans pensen que el pas endavant és possible en la reunió de l'ICCAT que se celebra a Ciutat del Cap.

Segons Juan Serrano, Director General del Grup Balfegó, "pensem i creiem, i seguim creient, com també l'estat espanyol, de que les 16.000 tones poden caure en aquesta reunió. Tenim il·lusió i encara hi ha debat. La postura va en consonància amb el que pensem a Balfegó, que és no superar el 20% d'increment del TAC ja que això tindria una repercussió en el mercat amb la caiguda de preus i no serviria de res l'increment de la quota".

La postura immobilista de la Unió Europea, ha provocat que en més d'una ocasió, el Secretari General de Pesca de l'Estat Espanyol hagi hagut de reprovar el portaveu de la Unió Europea per a que no es desviés dels acords presos pels ministres europeus davant la postura bel·ligerant del mateix a un possible augment.respostes a "Optimisme entre els tonyinaires catalans abans ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 688,70 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 249
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007