Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Balfegó reclama el tancament de fronteres a la tonyina roja de Turquia

19 . Oct, 2015 a les 12:36
per drodriguez a La notícia del dia
2013 reproduccions
El Grup Balfegó ha denunciat que Turquia incompleix els dictàmens del ICCAT i vol capturar el doble de contingent de tonyina vermella que la quota que li correspon. Per això, demana als països socis un veto, especialment a la Unió Europea, EUA i Japó. El Grup ha assenyalat que si un país no les respecta posa en perill la conservació de les espècies.

El director general de Balfegó, Juan Serrano, ha explicat que a Turquia li corresponia una quota de tonyina 600 tones però aquest país no va estar d'acord el 2014 amb aquesta quantitat i va anunciar que unilateralment s'assignaria un contingent addicional de 600 tones el 2015. En la pràctica, segons Serrano, això suposa un risc per a les polítiques de control que aplica l'ICCAT des de fa anys i que compleixen les flotes de tots els països que ho integren, entre ells Espanya. Segons l'empresa, aquesta pràctica va contra les polítiques de conservació, per la qual cosa demanarà a les organitzacions ecologistes que recolzin mesurades contra aquest país i el tancament de fronteres a la seva tonyina.

Balfegó, que representa a la flota de cèrcol, defensarà aquestes actuacions en la reunió de l'ICCAT que se celebrarà entre el 9 i el 17 de novembre a Malta i que determinarà les captures de tonyina vermella i peix espasa per 2016.

El Grup ha anunciat que presentarà, a la fi d'aquest mes, un informe que prova que al mercat espanyol hi ha frau perquè s'està venent com a tonyina vermella gènere d'altres classes de tonyines. D'altra banda, l'empresa ha donat suport a la petició del sector espanyol i del Govern per avançar a 2016 l'increment de quota que l'ICCAT havia previst per 2017, un 20% anual, per l'abundància de l'espècie.


respostes a "Balfegó reclama el tancament de fronteres a la ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 627,77 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007