Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els tonyinaires catalans lluiten a Agadir per l'increment de la quota pesquera.

16 . Nov, 2012 a les 13:14
per gfigueres a La notícia del dia
2510 reproduccions
La ciutat marroquina d'Agadir acull aquests dies la reunió anual de la comissió de l'ICCAT, Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina a l'Atlàntic Nord, organisme del qual depenen els estocs de tonyina roja del Mediterrani.
El Grup Balfegó i la resta d'empreses tonyinaires que conformen la flota de l'encerclament tonyinaire català amb base a l'Ametlla de Mar s'hi juguen en aquesta trobada una part important del futur dels pròxims anys, donat que un dels temes de més interès que s'està debatent es si s'incrementa o no la quota de captura de tonyines per a la pròxima temporada de pesca i les següents.
Cal recordar que després que el Comitè Científic de l'ICCAT informés que les mesures del Pla de Recuperació que s'havien dut a terme en els darrers tres anys havien donat molt bons resultats, el sector va sortir al pas i va demanar l'increment de les quotes.
Tot i els bons resultats però, es calcula que si finalment s'accedeix a incrementar les quotes del Mediterrani, es passaria de les 12.900 tones actuals a les 13.500, quantitats autoritzades l'any 2010, tot i que les probabilitats de que una part d'aquest increment arribin a Catalunya són si més no improbables. Algèria a la que van retirar la quota fa uns anys i Llívia que reclama el seu estoc no pescat durant el període de guerra, pareix que tindrien tots els números per assumir l'increment de l'estoc i Catalunya es quedaria amb les 740 tones actuals.
Si però que es cert, que a més d'aquesta reivindicació, els tonyinaires catalans i en especial el Grup Balfegó, tenen altres objectius en aquesta cimera, la més important, l'endarreriment de l'inici de la temporada de pesca fins al 26 de maig, un fet que per una banda afavoriria les condicions climatològiques i per l'altre donaria més dies a l'espècia per a reproduir-se i incrementar el reclutament larvari de la tonyina.
Juan Serrano, director General del Grup Balfegó es mostraria satisfet si almenys aquesta reivindicació que també ha assumit com a pròpia la Unió Europea, fos escoltada total o parcialment. Segons Juan Serrano,  "naltros portàvem tres objectius clars a l'ICCAT. Un es el del canvi de dates del període de pesca, un altre era que se segueixi amb l'excel·lent control que s'està fent a totes les granges mitjançant els observadors regionals, més que res perquè hi ha altres operadors que els volen treure, i per últim que es vigiles una almadrava de Portugal que està fora dels criteris i la legislació de l'ICCAT i que ens feia competència deslleial en mercats on estem presents. De moment la UE ha recollit les tres propostes nostres. Sense cap mena de dubte ens hagués agradat que s'haguessin aprovat petits increments de quota, ja que sempre hem volgut ser prudents i moderats i proposàvem 14.000 tones pel 2013, 16.000 pel 2014 i 18.000 pel 2016, però pareix que no serà possible".
Ara caldrà esperar fins dilluns que conclou la cimera per sortir dels molts dubtes que generen tots els interrogants que genera la pesca de la tonyina roja del Mediterrani on hi conflueixen sovint, les fortes pressions i interessos dels països de l'atlàntic Est com EE.UU o dels grups ecologistes.


respostes a "Els tonyinaires catalans lluiten a Agadir per l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,44 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 201
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007