Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Secretari General de Pesca espanyol aposta clarament per incrementar les quotes de tonyina

19 . Oct, 2012 a les 13:20
per gfigueres a La notícia del dia
1913 reproduccions
El Secretari General de Pesca del Ministerio de Agricultura, Alimentación i Medio Ambiente del Govern central, Carlos Domínguez, va demanar ahir de manera clara i sense embuts que el sector tonyinaire espanyol, entre el que si compten les sis barques d'encerclament catalanes, es mereix un increment de la quota de cara a la pròxima campanya.
El representant del govern espanyol va afirmar que l'increment de la quota es una raó de credibilitat, que si no fos així, el sector no ho entendria, després dels esforços i sacrificis que han fet en els darrers tres anys. Segons Carlos Domínguez, "crec que ens estem jugant la credibilitat. Si hem demanat sacrificis al sector per arribar a una millor situació, aconseguim aquesta millor situació i no concedim els beneficis d'aquesta recuperació als que han fet els sacrificis, es a dir, al sector pesquer, com estarem legitimats pera demanar nous sacrificis en el futur".
Carlos Domínguez va fer aquestes declaracions en la clausura de la 5ª Jornada Científica de la Tonyina Roja que van tenir lloc a l'Ametlla de Mar, després que el president del Comitè Científic de l'ICCAT, Jou Santiago, demanes prudència sobre les dades que confirmen la recuperació de l'espècie i recomanes que no haguessin canvis substancials en l'escenari d'ordenació actual, o si més no, que els increments fossin lleugers i similars a les xifres de 2010. Segons Josu Santiago, "estem parlant de xifres similars a les actuals de 2.900 tones o en toc cas la de 13.500 de l'any 2010. Parlem d'aquest ordre, però no recomanem cap quantitat concreta, sinó que diem que aquestes quantitats són compatibles amb els objectius d'ordenació d'aquesta comissió. També diem que alguna lleugerament superior podria també fer complir l'objectiu marcat per la convenció".
En el transcurs de la 5ª Jornada Científica de la Tonyina Roja que van tenir lloc a l'Ametlla de Mar, el Comitè Científic de l'ICCAT va deixar la porta oberta a que el sector pugui recuperar la quota que mantenia al 2010 de 13.500 tones  o un increment lleugerament superior, el qual també permetria aconseguir els objectius fixats per a l'any 2022 d'arribar a un 60% de probabilitats d'aconseguir el que anomenen rendiment màxim sostenible de l'espècie.
Ara tot resta pendent de la reunió mundial de l'ICCAT que tindrà lloc a la ciutat marroquina d'Agadir entre el 18 i 19 de novembre, per veure si finalment l'ICCAT fa el gest d'incrementar lleugerament les quotes al sector. El secretari General de Pesca es va comprometre a defensar aquesta postura davant de la Unió Europea i a intentar convèncer als països membres i representants a l'ICCAT.


respostes a "El Secretari General de Pesca espanyol aposta c..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 422,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 189
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007