Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Balfegó reclama a la Unió Europea el tancament de fronteres a la tonyina roja de països que no respectin les quotes

26 . Nov, 2015 a les 14:15
per drodriguez a La notícia del dia
1812 reproduccions
El Grup Balfegó ha exigit a la Unió Europea que prengui les mesures de pressió necessàries per evitar que cap país membre de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Roja, ICCAT, incompleixi el repartiment de quotes de tonyina roja acordada en l'organització.

Per a l'empresa calera, la falta d'acció demostrada per Europa durant l'última reunió d'aquest organisme és un perillós gir en el model de gestió de la pesca de tonyina roja del ICCAT i obre una nova fase caracteritzada per la relaxació en els sistemes i mesures de verificació i control del pla de recuperació de l'espècie.

El Grup ha comunicat que aquesta conclusió ha arribat pel rebuig a la proposta del sector pesquer europeu de vetar la compra de tonyina roja procedent de Turquia, país que va comunicar al ICCAT la seva decisió de reservar-se el dret a pescar la quantitat de tonyina que estimés i que durant 2015 ha pescat el doble de la quota assignada. De fet, Turquia ha pescat enguany 1.222 tones en lloc de gairebé 700.

La companyia lamenta que el desafiament turc hauria d'haver tingut una resposta ràpida i rotunda per part de la Unió Europea i el ICCAT. A més, han assenyalat que hi hauria prou amb què els Estats Units, la Unió Europea, Japó i Corea del Sud complissin els compromisos que van adquirir com a membres de l'organització i que prohibeixin als seus estats el comerç de tonyina procedent de països que incompleixin les normes.

Per a Juan Serrano, director general de Balfegó, "no només s'ha rebutjat la proposta, ni tan sols s'ha debatut. S'ha produït un silenci sobre aquest tema. Cap país membre ha interpel·lat Turquia sobre la seva postura. Això crea un precedent molt negatiu, mina la credibilitat de ICCAT i posa en risc la recuperació de l'espècie i la sostenibilitat de la pesca a llarg termini".

A més, el Grup Balfegó ha considerat que la decisió de la comissió respecte a Turquia constitueix un precedent molt perillós i ha advertit que altres països podran seguir l'exemple del país turc i començar a pescar més sense tenir en compte els pactes globals.


respostes a "Balfegó reclama a la Unió Europea el tancament ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 665,47 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 12
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007