Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Comença la campanya de pesca de la tonyina roja

17 . Mai, 2012 a les 14:31 | 00:02:48
per gfigueres a La notícia del dia
2998 reproduccions
Els sis vaixells tonyinaires amb base al port de l'Ametlla de Mar han hagut de retardar unes hores l'inici de la campanya de pesca de tonyina roja, que oficialment va començar aquest dimarts 15 de maig i que s'ha d'allargar com a molt al 14 de juny.
A la campanya dels vaixells catalans s'han d'afegir un grup d'embarcacions franceses que, mitjançant relacions comercials, completaran la quota, tant del Grup Balfegó, com dels vaixells de l'empresa murciana Ricardo Fuentes e Hijos.
Els sis vaixells d'encerclament de la tonyina amb base al port de La Cala tenen assignada per l'ICCAT una quota de 682 tones de peix, 454 tones els quatre vaixells amb relació comercial amb el Grup Balfegó, La Frau II, Tio Gel II, Leonardo Brull II i Gepus, i 227 tones els vaixells Nueva Panchilleta i Nuevo Elorz de Ricardo Fuentes e Hijos.
A més, el Grup Balfegó sumarà a la seva campanya comercial les 250 tones de la quota d'11 vaixells francesos, que han concentrat la seva campanya pesquera en l'activitat de tres vaixells que també es troben al port de l'Ametlla de Mar esperant l'inici de la campanya en el Mar Balear, relació que també es repeteix entre els vaixells de Ricardo Fuentes i quatre vaixells francesos.
Tal com ens explic Juan Serrano, director General del Grup Balfegó, les notícies que arriben de l'estret de Gibraltar on les almadraves marroquines han enllestit la seva quota en només 3 dies i el peix que tenen copat les almadraves de Cadis, fan preveure una bona campanya, degut a l'abundància de l'espècie. Segons Juan Serrano, "les expectatives són favorables i positives, ja que estem estudiant l'evolució dels indicadors de l'espècie i sabem que està creixent. Hem detectat moles de tonyina importants fins i tot a 100 metres del port de l'Ametlla, cosa que no s'havia vist mai. Tot apunta que hi ha abundància de tonyina a la mar i ara esperem que la climatologia ens sigui favorable, ja que tot i començar la campanya el dia 15,  l'hem hagut d'endarrerir, ja que necessitem de bona mar. Si no hem d'estar molts dies amarrats als ports, les expectatives són bones".
El mateix Serrano ha destacat la molta logística que comporta aquest mes de campanya dels tonyinaires que han de desplaçar fins a la zona pesquera a més dels set vaixells tonyinaires, tres vaixells de suport, vuit vaixells remolcadors de gàbies i prop de 170 treballadors.
Per la seva part, la Comissió Europea va demanar a primers de setmana a Espanya i a la resta de països membres que pesquen tonyina, que respectin les quotes de la campanya que comença al Mediterrani i Atlàntic Oriental i ha avisat que reforçarà els controls i les inspeccions per tal d'evitar incompliments.
La quota global de tonyina roja per a la UE és de 5.576 tones per aquest 2012, la mateixa que l'any passat, davant les 7.087 tones que es van poder pescar el 2010. A més d'Espanya té vaixells tonyinaires amb quota, França, Itàlia, Grècia, Portugal, Malta i Xipre.


respostes a "Comença la campanya de pesca de la tonyina roja"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 710,56 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007