Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les tonyineres compleixen amb la quota pesca amb un temps rècord

07 . Jun, 2013 a les 09:26
per gfigueres a La notícia del dia
3319 reproduccions
Del 26 de maig al 2 de juny les embarcacions han pogut complir amb la quota de pesca, tot i el mal temps dels primers dies de la campanya.  L'embarcació Nuevo Elorz i una embarcació francesa encara estan treballant a Malta a causa del mal temps.
Aquesta temporada els grups tonyiners de la Cala han pescat les quotes amb temps rècord. Per tant, s'han complert les expectatives amb escreix. I és que sí el 26 de maig sortien a la mar el diumenge 2 de juny ja havien complert amb la quota assignada.  Recordem que aquest any s'ha aplaçat l'inici de la temporada deu dies. Aquest és el cas del Grup Balfegó que en només cinc dies de pesca, ja que dos van haver d'estar fondejats pel mal temps, van complir amb la quota de 1146 tones. Per tant, una campanya que ha estat un èxit i que ha demostrat el bon estat de salut de la tonyina roja. "Malgrat la climatologia s'ha pogut complir amb les expectatives. S'ha vist moltes tonyines i estem molt satisfets perquè hem pogut pescar la quota amb un temps rècord", explicava Juanjo Navarro, des del Grup Balfegó
Recordem que , aquesta temporada, als quatre vaixells amb relació comercial amb el Grup Balfegó, La Frau II, Tio Gel II, Leonardo Brull II i Gepus s'han sumat quatre vaixells francesos i un grec. De fet, en total van ser 23 embarcacions; 9 embarcacions de pesca, 2 de suport i 12 embarcacions que van arrossegar les gàbies amb els exemplars que es col·loquen a la granja de tonyines del Grup. Una granja que aquesta temporada ha obtingut el permís de la Generalitat per augmentar el nombre de tones.
D'altra banda, la Nova Panchilleta i sis embarcacions franceses que van salpar rumb el calador Balear ja estan al port de la Cala després de complir amb la quota assignada amb gran celeritat. El segon equip d'aquest Grup Tonyinaire encara es troba a Malta treballant. I és que el mal temps ha acompanyat durant aquests dies a l'embarcació Nuevo Elorz i l'embarcació francesa destinades a Malta, tot i això hi ha bones expectatives perquè la campanya de pesca finalitza el 26 de juny. Recordem que aquest grup tonyinaire compta amb un miler de tones de quota aquesta temporada. "Nosaltres tenim dos grups. Els que van pescar al calador Balear han pogut complir amb la quota molt ràpidament tot i el mal temps. Amb quatre dies hem pescat tota la quota que teníem disponible. S'ha demostrat que l'espècie s'està recuperant i que hi ha molt de peix. El segon grup està a Malta encara treballant però esperem que tornin aviat a casa", explicava Carme Brull.
En aquesta campanya 32 embarcacions van treballar juntes. A les sis tonyineres de la Cala es van sumar barques franceses i una grega que van complementar la quota d'aproximadament 700 tones que poden pescar. Enguany, per tant, s'ha mantingut la quota de l'any passat. I és que malgrat que s'ha augmentat un 4% la quota la secretaria General del Mar l'ha absorbit per tal de repartir-la entre els pescadors artesanals.


respostes a "Les tonyineres compleixen amb la quota pesca am..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 722,57 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007