Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les tonyineres a punt d'acabar la temporada

29 . Mai, 2015 a les 14:49
per fcallau a La notícia del dia
2284 reproduccions
El Grup Tonyinaire de l'Ametlla de Mar ja encaren les darreres hores per acabar la temporada que ha complert amb les expectatives. De fet, el Grup Fuentes ja ha complert amb la quota. Per la seva part, el Grup Balfegó es troba al 65% de la quota, al moment de tancar l'edició del butlletí.
Recordar que enguany la quota de pesca de les embarcacions de l'Ametlla de Mar és de 797 tones. Tenint en compte que aquesta temporada compta amb un augment del 18% de la quota de pesca respecte la de l'any passat, segons els acords de la darrera reunió de l'ICCAT. De fet, el TAC espanyol arriba a la xifra de 13.400 tones. Una quota que, a més, s'anirà augmentant progressivament. L'any vinent està previst un 20% més i el 2017 un altre 20% més. En concret, el Grup Balfegó (Tio Gel II, Frau II) i les embarcacions associades Gepus i  Leonardo Brull tenen una quota assignada de 524 tones. Tot i això, si sumem l'adquisició de drets de pesca (199), i els acords comercials amb 9 barques franceses (659), el total arriba als 1.382 tones.
Per la seva part el Grup Fuentes (Nueva Panchilleta, Nuevo Elortz) tenen una quota assignada de 273 tones. Amb l'adquisició de drets de pesca (170) i els acords comercials amb 7 barques franceses (717) el total suma 1.160 tones.
Segons les perspectives dels dos grups tonyinaires tot apunta a repetir un temps rècord de captura.
"L'abundància de la tonyina roja fa que aquests darrers anys s'arribin a rècords de pesca. L'any passat en 25 hores vàrem assolir la fita de pesca. Això demostra l'estoc tan saludable de tonyina roja que tenim al Mediterrani" explica Pere Vicent Balfegó, president del Grup Balfegó.
Per la seva part la representant del Grup Fuentes, Mari Carme Brull ha remarcat que  "l'increment de la quota de pesca d'enguany potser no és el que esperàvem però potser ens ajudarà a mantenir els preus. El que és evident és la recuperació de l'estoc i esperem que els científics ho vegin així de clar també". Per tant, ambdós coincideixen amb unes bones perspectives per una temporada de pesca que s'inicia el dilluns 25 maig, la setmana vinent i té un mes de temps per complir amb la quota de pesca.


respostes a "Les tonyineres a punt d'acabar la temporada"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,68 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 86
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007