Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Final de campanya de les tonyineres

01 . Jun, 2012 a les 12:49
per otomas a La notícia del dia
2118 reproduccions
La flota de vaixells d'arrossegament del Grup Balfegó ha enllestit en només cinc dies la campanya per capturar 700 tones de tonyina roja al Mediterrani -malgrat que disposava d'un mes per fer-ho-. Segons la firma, la pesca, que s'ha desenvolupat en l'espai marítim entre Formentera i el cap de Palos, s'ha fet en un temps "rècord", ja que és el període més curt d'operacions des que va iniciar la seva activitat.
"Prop de la costa veiem les tonyines més juvenils, però als caladors tradicionals hem trobat molta quantitat de tonyina gran. En cinc dies de pesca i cinc de mal temps; hem acabat la campanya. Per tant, en un total de deu dies hem finalitzat la temporada", explica Pere Vicent Balfegó, patró del Tio Gel i president del Grup Balfegó. A més, Balfegó va afegir que "estem contents perquè el Pla de Recuperació de la Tonyina, en el qual estem immersos, funciona".
I és que el comitè científic de l'ICCAT ja va informar sobre la bona progressió en la recuperació de l'espècie en el seu últim informe de 2010. En aquest document s'apuntava que tots els indicadors mostraven un clar increment de l'estoc, del nombre de juvenils i de les grans reproductores, respecte a l'any 2008.
Un cop completada la pesca, els vaixells d'arrossegament traslladen el peix viu  a les gàbies, i els remolcadors les porten fins les granges d'engreix de l'Ametlla de Mar en un viatge a velocitat reduïda que pot trigar entre deu i dotze dies.


respostes a "Final de campanya de les tonyineres"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 688,54 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 54
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007