Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les tonyineres tornen a casa pescant la quota amb un temps rècord

30 . Mai, 2014 a les 09:19
per gfigueres a La notícia del dia
2583 reproduccions
Les embarcacions tonyineres de l'Ametlla de Mar han pescat la quota de pesca assignada en un temps rècord. Si la temporada passada es va pescar amb molta celeritat ara encara ha anat més ràpid. I és que si les embarcacions sortiren a la mar entre passat diumenge i dilluns, aquest dimecres les tonyineres del Grup Balfegó, i les que treballen amb el grup, i les del Grup Fuentes y Hijos ja havien pescat les 1442 tones, i les 836 tones de tonyina roja. En total 2278 tones pescades en prop de 25 hores d'activitat pesquera.
Per Juan Serrano, des del Grup Balfegó  aquesta és una mostra del bon estat de salut de la tonyina roja al Mediterrani i, en concret, al calador Balear: "pescar un 25% de quota més que l'any passat amb un temps rècord de 25 hores és una mostra que ningú pot qüestionar la recuperació de la tonyina roja. I és que si la tonyina és veritat que va estar sobreexplotada mai ha estat en perill d'extinció".
Les embarcacions que treballen amb el Grup Balfegó estan acabant de comptabilitzar el peix i passar-lo als remolcadors que després traslladaran les captures  a les granges. A més, en aquesta campanya el Grup Balfegó ha incorporat un altre mecanisme de control de les captures de tonyina, unes càmeres estereoscòpiques. Amb aquestes càmeres es vigilaran les tasques de pesca i traspàs de les tonyines a les gàbies i es podrà determinar amb major exactitud el pes dels exemplars.
Per la seva part , des de Fuentes e Hijos, Carme Brull valora molt positivament la campanya. "Nosaltres no ens pensàvem que anés tan bé. És cert que tots els indicadors ens mostraven que hi havia bones expectatives però és que amb migdia vàrem complir amb la quota i , fins i tot, vàrem que tenir de deixar anar peix. Una mostra més que l'estoc de la tonyina roja està en una situació excel·lent", subratlla Carme Brull.
D'altra banda, aquest dijous en un comunicat de la Secretaria General de Pesca als mitjans de comunicació s' ha subratllat que la temporada de pesca d'aquest any constata la recuperació de la tonyina roja.


respostes a "Les tonyineres tornen a casa pescant la quota a..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,66 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 31
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007