Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Janet Llambrich reelegit com a Patró Major de la Confraria de Pescadors

16 . Nov, 2012 a les 13:11
per gfigueres a La notícia del dia
2856 reproduccions
El procés electoral celebrat al llarg de les darreres setmanes a la Confraria de Pescadors Sant Pere de l'Ametlla de Mar han donat com a resultat la reelecció de Janet Llambrich com a Patró Major per als pròxims quatre anys. De l'1 al 6 d'octubre es van presentar candidatures. El 27 d'octubre es van celebrar les eleccions. A les eleccions per escollir la Junta van votar 190 pescadors dels diversos sectors. Tot i que, dins de l'agrupació d'armadors, al sector d'encerclament i tonyinaires no es van votar els membres ja que no es van presentar més candidatures de les mínimes requerides. El 9 de novembre la Junta va escollir el president i els membres del cabildo.
Llambrich ha donat continuïtat a la Junta General i al cabildo a  una bona part de la gent que l'ha acompanyat en el seu primer mandat. Aquest fet reforça la postura de la Confraria de Pescadors en conflictes com els que manté amb Repsol pels vessaments cru o amb el Grup Balfegó per la aportació econòmica que reclama la confraria.
Aquest fet ha estat interpretat pel propi Janet Llambrich com una mostra de suport del sector pesquer Calero a la seva gestió al llarg del darrer mandat on s'han produït diversos conflictes importants. Segons Janet Llambrich, "estic molt content, ja que he vist que el sector m'ha elegit per segona vegada i junt amb els companys hem aconseguit la majoria. A la vegada també estic content perquè he vist que s'han presentat altres companys i això vol dir que es preocupen per la confraria. Dono les gracies tant als que m'han donat suport a mi com els que ho han fet amb d'altres companys. Durant aquests quatre anys he treballat pel sector i crec que junt amb els companys hem fet bona feina. És per això que a excepció de dos membres, la resta de la junta es de continuïtat".
El nou Patró Major ha anunciat que tot i que encara no es poden donar xifres concretes, la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar rebrà una compensació econòmica pels perjudicis que sobre l'activitat pesquera han tingut les fuites de cru de les plataformes. En relació al Grup Balfegó, Janet Llambrich va insistir en el seu posicionament que com a vaixells del port de l'Ametlla, han d'arribar a un acord per a pagar el percentatge corresponent a les arques de la confraria, i va demanar als responsables polítics del sector, que s'impliquin en buscar una solució pel be del sector i de las confraria. Cal explicar que una part dels càrrecs dels representants del sector tonyinaire a la Junta General i el Cabildo han quedat deserts per la no presentació de suficients candidatures.
Entre els reptes més importants del pròxim mandat, Janet Llambrich s'ha marcat contribuir a la continuïtat de les aturades biològiques i els ajust al desballestament de vaixells per final d'activitat, a l'aplicació d'un menor esforç pesquer amb la reducció d'horaris, a l'eliminació de l'anomenat "torçal" de la malla de les xarxes i a aconseguir que s'autoritzi la pesca de la tonyina a l'ham a càrrec de les arts menors.


respostes a "Janet Llambrich reelegit com a Patró Major de l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 677,48 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 140
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007