Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Nou Pla educatiu d'entorn fins al curs 2014-2015

26 . Oct, 2012 a les 12:53
per gfigueres a La notícia del dia
2891 reproduccions
L'aprenentatge de serveis, les xerrades de l'EAP i l'aposta pel Pla Català de l'Esport marquen el nou conveni del Pla educatiu d'entorn, que enguany no compta amb assignació pressupostària ni del Departament d'Ensenyament, ni de l'Ajuntament. Per tant, es durà a terme a través del voluntariat.


L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat han renovat, el passat mes de setembre, el conveni del Pla educatiu d'entorn fins al curs 2014-2015. A causa del context de crisi, enguany el Pla educatiu d'entorn no compta amb assignació pressupostària ni del Departament d'Ensenyament, ni de l'Ajuntament, que fins ara aportava un 33% del pressupost. Això suposa que en cas de realitzar algun tipus d'activitat les hauran d'assumir des dels mateixos centres a través del voluntariat.

En aquest nou conveni s'aposta pel treball col·laboratiu entre entitats i els centres educatius a través del projecte d'aprenentatge de serveis. Aquesta iniciativa, a cost 0, consisteix en intercanvi de coneixements entre els alumnes dels centres educatius i altres entitats del municipi. D'altra banda, també es preveu que l'EAP, l'Equip d'Assessorament i d'orientació Psicopedagògica, realitzi xerrades d'interès pels als pares i mares. A través del Pla Educatiu d'Entorn es renova, a més, l'aposta pel Pla Català de l'Esport. Un pla que consisteix en l'organització d'activitats esportives trimestrals, de pagament, a través dels centres educatius de primària.

"Els Plans educatius d'entorn, si els pobles volen, els que ho tenen coincidit, podem continuar firmant el conveni. Però sense dotació econòmica, ni per part de la Generalitat, ni per part de l'Ajuntament. Avui dia tenim altres prioritats, tenim poca disponibilitat econòmica, i s'haurà de fer a través del voluntariat. Afortunadament, hi ha gent que ja s'ha ofert. A més, des de les direccions dels centres ens han respòs positivament", explica Mari Carme Martí, regidora d'Ensenyament, de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.

El Pla educatiu d'entorn, que neix de la col·laboració entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, els ajuntaments, i els centres educatius té com objectiu aconseguir l'èxit educatiu de l'alumnat i contribuir a la cohesió social dels municipis.
 


respostes a "Nou Pla educatiu d'entorn fins al curs 2014-201..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 722,86 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007