Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Exposició i presentació de llibre

23 . Jul, 2014 a les 14:46
per fcallau a La notícia del dia
2618 reproduccions
Divendres es presenta el llibre Entre Tàrraco i l'Ebre, l'Ametlla de Mar a l'antiguitat
La presentació s'emmarca en la inauguració de l'exposició Les Terres de l'Ebre: de la neolitització a la romanització, és una mostra dedicada a la prehistòria, protohistòria i el món antic a les Terres de l'Ebre, la qual contindrà una sèrie de troballes bàsicament de l'època romana, encara inèdites, les quals s' han trobat al terme de l'Ametlla de Mar.
Divendres dia 25 de juliol a les 19h tindrà lloc al Centre d'Interpretació de la Pesca la presentació del llibre, Entre Tàrraco i l'Ebre, l'Ametlla de Mar a l'antiguitat a càrrec de Toni Cartes, arqueòleg i col·laborador del Museu de les Terres de l'Ebre. Aquest llibre és la culminació de tot un seguit de treballs de recerca que s'han realitzat al nostre terme municipal, els quals han donat com a resultat tota una sèrie de troballes bàsicament de l'època romana, encara inèdites per al gran públic, les quals s'aprofitarà per exposar en l'exposició que s'obrirà al públic el dia 26 de juliol, Les Terres de l'Ebre: de la neolitització a la romanització i es podrà visitar fins al 29 d'agost cada dia de 11 a 14h i de 18 a 21h.
El llibre explica tot el procés de les troballes realitzades al municipi i les ubica en la història universal. Al llibre hi ha treballs de diversos autors com ara  el propi Toni Cartes Reverté a més de  Gustau Vivar Lombarte, Diana Gorostidi Pi, Eduard Ble Gimeno i Jaume Noguera Guillen i ha estat editat per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar amb el suport de la Diputació de Tarragona i la col·laboració del Museu de les Terres de l'Ebre.
Pel que fa a l'exposició Les Terres de l'Ebre: de la neolitització a la romanització, Dani Boquera, tècnic de l'Àrea de Cultura explica que, "és una mostra dedicada a la prehistòria, protohistòria i el món antic a les Terres  de l'Ebre on es donen a conèixer diversos períodes evolutius de la història fins arribar a la romanització, passant pel neolític, l'edat del ferro o l'època antiga. A més dels panells amb imatges gràfiques i explicatives de forma didàctica, l'exposició permetrà veure diversos materials trobats al territori de les Terres de l'Ebre i corresponents a diversos dels períodes mencionats en la mateixa".
Aquesta és una exposició del Museu de les Terres de l'Ebre, que s'emmarca dins del projecte conjunt en el que entre els anys 2013 i 2014 han estat treballant el Museu de les Terres de l'Ebre i l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar al voltant del patrimoni arqueològic, tant terrestre com subaquàtic, que hi ha en el nostre terme municipal.


respostes a "Exposició i presentació de llibre"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,91 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007