Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els centres educatius de l'Ametlla de Mar obren les portes al nou curs

12 . Set, 2012 a les 14:12 | 00:05:01
per gfigueres a Societat
2481 reproduccions
Aquest matí, els alumnes de l'Escola Sant Jordi, l'Institut Mare de Déu de la Candelera, i la llar d'infants Xerinola han tornat a les aules. I és que avui s'ha encetat el curs 2012-2013. Un curs marcat per les novetats. L'Escola Sant Jordi estrena horari compactat. És a dir, els 648 alumnes de l'escola calera romandran al centre de nou del matí a dues de la tarda. Una modificació en l'horari lectiu, que forma part d'una prova pilot des del Departament d'Ensenyament, que segons la direcció del centre afavorirà el rendiment escolar i l'estabilitat emocional dels alumnes.
Un dels temes que queda per resoldre és el menjador escolar. L'empresa concessionària considera que, amb el canvi d'horari, no li surt rentable mantenir obert el menjador i des de l'AMPA s'estan realitzant negociacions. De moment el servei de menjador restarà tancat.

Pel que fa al programa lectiu és reforça la lectura amb el pla d'impuls. A més, s'introdueix la plàstica en anglès, a partir del cicle mitjà.

"Com cada any ha anat molt bé. Ha hagut una entrada molt tranquil·la. Els pares molts tranquils i encantats. I els mestres també. Comencem un nou curs amb molta il·lusió i moltes ganes", ha explicat Rosa Maria Montseny, Directora de l'Escola Sant Jordi.

Tenint en compte el marc de reajustaments generals en l'àmbit de l'educació, els ràtios d'alumnes per classe i professor a l'escola de l'Ametlla de Mar no s'han modificat. En canvi, pel que fa al professorat, enguany es compta amb dos professors menys.

Pel que fa a l'Institut Mare Déu de la Candelera avui és jornada de presentacions. És a dir, es lliurarà els horaris, i es donarà la benvinguda als alumnes al nou curs. I és que, tot i que avui comença oficialment el curs no s'imparteix classe.

"L'inici ha estat tranquil, amb normalitat. Avui es fan les presentacions, el professorat i alumnat està al seu lloc. Esperem que el curs vagi bé i puguem celebrar aquest 25è aniversari de l'Institut", explica Xavier Sànchez, director de l'Institut Mare de Déu de la Candelera.

L'Institut comença curs amb la jornada compactada com a principal novetat. L'INS va acollir-se el passat mes de juny a la convocatòria d'Ensenyament per adherir-se aquest horari. Cal tenir en compte que, prèviament, centres de secundària, entre ells el de l'Ametlla de Mar, havien presentat un preprojecte, per tal de convèncer a l'administració de les virtuts de l'horari compactat.

Així, els alumnes de l'Institut faran un horari de 8'30 del matí a 3 de la tarda. Des del centre s'afirma que, d'aquesta manera, a més de representar un estalvi energètic del 20%, els alumnes guanyaran  temps per a l'estudi. A més, s'espera, acabar, de retruc, amb l'absentisme escolar, concentrat a les tardes.

Aquests any la crisi s'ha fet notar en l'àmbit de l'ensenyament. I és que el centre tindrà 320 alumnes, com l'any passat, però disposarà de 39 professors, 5 menys que l'any passat. Una de les conseqüències d'aquestes reduccions és la desaparició de l'Aula Oberta.
Tot i així, s'ha aconseguit mantenir els tres grups a 3er d'ESO, dos grups a 4rt, i dos grups a 2n de Batxillerat.

D'altra banda, aquest nou curs, els professors hauran d'impartir una hora lectiva més setmanal.

"El començament de curs ha anat bé. El món educatiu avui ha canviat. Sobretot a l'Ametlla on tenim dos centres que aplicaran l'horari compactat, l'Escola i l'Institut. En el cas de l'Escola, es tracta d'una prova pilot que s'analitzarà, des del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, per veure si és convenient pels alumnes, i si és així s'exportarà a la resta de Catalunya", explica des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, la regidora d'Ensenyament, Mari Carme Martí.

Els més petits, aquest dimecres, també han començat curs. Enguany la llar compta amb 95 alumnes matriculats, una xifra similar a la de l'any anterior.

"El curs ha començat sense cap incidència. L'únic, els plors, però és habitual en els nous alumnes. Els nens que estan en període d'adaptació han començat en dos torns; de 9 a 10:30, i d'11:30 a 13:30. Demanem que les famílies tinguin confiança amb l'equip educatiu del centre", explica Montse Buixalleu, és la Coordinadora de la Llar d'Infants Xerinola.

La Llar d'Infants Xerinola ofereix un ampli horari de cura dels infants, de 8 del matí a 6 de la tarda. El servei de menjador, però, no està inclòs a la quota mensual. En el cas de P0 s'ha d'abonar 60 euros, i a P1 i P2 cal abonar 50 euros.


respostes a "Els centres educatius de l'Ametlla de Mar obren..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,83 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 124
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007