Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els centres escolars de l'Ametlla obren portes amb un curs marcat per les novetats

12 . Set, 2011 a les 14:57 | 00:03:42
per gfigueres a La notícia del dia
2485 reproduccions
El CEIP Sant Jordi ha començat curs avui amb prop de 650 nens i nenes que després dels mesos d'estiu emprenen amb ganes el curs escolar. Ha hagut un lleuger augment d'uns 25 alumnes respecte l'any anterior. Un curs marcat per diverses novetats. Una de els més destacades és el canvi en l'horari. Recordem que, tant a infantil com primària, començaran a les nou del matí fins les dotze i mitja, i una hora i mitja per la tarda, de tres a quatre i mitja. Per tant, és redueix la sisena hora. Tot i això, cal tenir en compte l'inclusió del suport  escolar personalitzat als alumnes que ho necessitin distribuït en tres dies setmanals. D'altra banda, la polèmica setmana blanca situada al febrer, desapareix. Una altra de les novetats, que no afecten l'horari lectiu dels escolars, és la carta de compromís. Una novetat que es comparteix amb l'IES Mare de Déu de la Candelera que enceta curs avui amb prop de 350 alumnes. Enguany hi ha un curs més de Batxillerat i un més de Formació Professional, ja que amb el nou pla està composta de dos cursos. El projecte de l'Aula Oberta continua enguany. Tot i les mesures d'ajustament econòmic del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, a aquest centre calero no l'han afectat excessivament . Sí que és cert que s'ha reduït un 25% del pressupost, però s'ha augmentat la plantilla de professors, en concret dos més que l'any anterior. Per tant, l'IES de l'Ametlla comptarà amb 42 professors. A més, gràcies al treball realitzat per l'equip educatiu, el Departament ha aprovat un any més un projecte d'intercanvi d'alumnes a països com Polònia, França i Itàlia. Una més de les novetats d'enguany és l'augment a 19 hores lectives setmanals tal com passa a la resta de centres catalans. Pel que fa al programa 1x1, reconvertit en Educat 2.0, continua aquest any. Per tant, enguany, els alumnes de primer, segon i tercer disposaran d'ordenador.

Des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar fa nou anys que es subvencionen els llibres de text als alumnes de l'ensenyament obligatori dels centres ubicats a la població.

"Nosaltres varem prometre fa nou anys que si guanyàvem les eleccions subvencionaríem els llibres de text i així ho hem complert. La voluntat va ser tenir aquesta mesura com a prioritat i, tot i que els temps han canviat, treballarem per poder continuar oferint aquest servei", va explicar Mari Carme Martí, regidora de d'Ensenyament.

Tot i que els mesos d'estiu la Llar d'Infants Xerinola no ha cessat l'activitat ja que ha realitzat tallers; és avui quan ha iniciat el curs. La llar acull nens i nenes amb edats compreses des dels 4 mesos fins als 3 anys. I és que la llar de l'Ametlla de Mar ofereix tres nivells P0, P1 i P2.

Enguany s'ha detectat un descens en el nombre d'alumnes, en total seran 94 nens i nenes. A causa d'aquesta disminució es redueix una aula de lactants; aquest nou curs només hi haurà en actiu la dels peixets. D'altra banda, enguany s'augmenta un 5% la quota i la matrícula. Per tant, la quota passa de 95 euros mensuals a 103, i la matrícula de 65 a 68 euros.

Pel que fa a l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya els alumnes dels cicles formatius de grau mitjà comencen avui, mentre que els de grau superior ho faran una setmana més tard. Aquest curs incrementarà en quasi un 20% el professorat, comptant amb 23 professors. Actualment el centre ofereix quatre cicles formatius de grau mitja, que són els de busseig, manteniment de vaixells, màquines i de pont, i dos de grau superior que són els de màquines i el de pont.

L'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya va tenir l'any passat un total de 370 alumnes en la formació professional reglada, i les previsions per a aquest any superen els 400 alumnes matriculats. Tant és així que des de la direcció, ja s'ha demanat al departament l'increment d'un 10% en la ràtio d'alumnes per a cada professor


respostes a "Els centres escolars de l'Ametlla obren portes ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 751,34 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 129
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007