Màx: º C, mín: º C

En directe

La patxanga amb amb Francesc Callau, Juanjo Balfegó, José Mari Llaó, Òscar Farnós i Ricardo Fernández

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

En marxa el nou curs 2010-11 a l'Ametlla de Mar

07 . Set, 2010 a les 12:19 | 00:02:52
per gfigueres a La notícia del dia
2861 reproduccions
Aquest matí els alumnes del Col·legi Públic Sant Jordi de l'Ametlla de Mar han començat el nou curs escolar. L'IES Mare de Déu de la Candelera té la presentació oficial del curs, tot i que els alumnes encetaran les classes de demà. L'Escola Nàutico-Pesquera també realitzarà la presentació del nou curs al cicle mitjà aquest matí. El cicle superior no començarà fins al dia 14. La llar d'infants Xerinola obrirà les portes un dia abans, el 13 de setembre.

El Col·legi Públic Sant Jordi de l'Ametlla de Mar ha encetat aquest matí el nou curs escolars 2010-11. Els més de 600 alumnes de l'escola han iniciat avui les classes d'un nou curs marcat pel nou calendari escolar. El col·legi ha obert les portes una setmana abans, respecte l'any passat. D'altra banda, però, els alumnes tindran festa la setmana del 28 de febrer. Des de l'escola de l'Ametlla es va intentar que coincidís amb la setmana de les festes de la candelera però per motius administratius no ha estat possible. El curs 2010-11 s'ha encetat amb un lleuger augment d'alumnes de P-3 on un 30% dels matriculats són fills de nouvinguts.

Novetats tecnològiques a secundària

El començament de les classes de secundària a Catalunya ha estat marcat per l'augment del protagonisme de les noves tecnologies. En concret, els alumnes de primer i segon d'ESO disposaran d'ordenadors portàtils com eines de treball i consulta acadèmiques. L'IES de la Mare de Déu de l'Ametlla de Mar no n'és una excepció i, per tant, els alumnes gaudiran d'aquest avanç tecnològic. L'ordenador, que costa 300 euros, el paga la meitat el Departament d'Ensenyament i l'altra l'alumne; ja que li queda en propietat mentre estigui a l'institut. Tot i això els llibres continuen tenint un paper preponderant en l'educació. Uns llibres que a l'Ametlla de Mar el consistori subvenciona. A més, tant l'escola com l'IES cada any reciclen llibres que es passen entre alumnes.

"Gràcies al conveni signat aquest estiu l'Aula Oberta tindrà una nova funció. Els alumnes podran realitzar pràctiques laborals als diversos departaments del consistori de l'Ametlla", ha explicat Mari Carme Martí, regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de l'Ametlla.

La Carta de Compromís a l'escola i a l'Institut és una altra de les novetats d'aquest nou curs a Catalunya. Per tant, els pares i mares, també a l'Ametlla de Mar, s'hauran de comprometre per escrit i amb signatura en complir les normes dels centres per tal de garantir l'educació de qualitat dels seus fills.

Per la seva part, L'Escola Nàutico-Pesquera realitza aquest matí la presentació oficial del nou curs pels alumnes de cicle mitjà. En canvi, el cicle superior no començarà fins al dia 14. Finalment, la llar d'Infants Xerinola obrirà les portes, un dia abans, el 13 de setembre.


respostes a "En marxa el nou curs 2010-11 a l'Ametlla de Mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007