Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Escola Nauticopesquera de Catalunya a l'Ametlla de Mar comença un curs marcat pel canvis de la LOE

14 . Set, 2012 a les 13:35
per gfigueres a La notícia del dia
4809 reproduccions
L'Escola de Capacitació Nauricopesquera de Catalunya a l'Ametlla de Mar ha començat aquesta setmana el nou curs amb previsions d'incrementar lleugerament el nombre d'alumnes, superant els 374 que van cursar alguns dels cicles formatius de l'ensenyament reglat que ofereix el centre, bàsicament provocat per l'increment de 33 a 35 dels alumnes per cicle.
De moment aquesta setmana han començat els alumnes de grau mitjà i la setmana que be ho faran els de grau superior.
Cal recordar que l'Escola ofereix cicles formatius de grau mitjà de pont, màquines, busseig professional i manteniment d'embarcacions d'esbarjo, i de grau superior en pont i maquines.
Carles Soler, director de l'Àrea reglada de l'Escola Naùticopesquera explicava que els oficis lligats a les disciplines que ofereix el centre i per tant a la mar i la pesca, havien estat els que havien aconseguit l'índex més elevat d'inserció laboral en les estadístiques del curs passat. Segons Carles Soler, "en l'estadística que es va publicar l'any passat sobre inserció laboral, l'especialitat marítim pesquera va ser la que va treure l'índex més elevat de Catalunya. S'ha de dir tot, ja que no era excessivament bo, donat que estava al voltant del 60%, però tenint en conte les condicions actuals del país, no deixa de ser el millor. S'ha de tenir en compte també que la rama marítim pesquera només es dona aquí salvant l'excepció de l'aqüicultura que es dona a Sant Carles de la Ràpita".
Val a dir però, que des de la direcció, es pren amb certa prudència els canvis aplicats aquest any, dins del pas de la LOGSE(Lei Orgánica del Sistema Educativo) a la LOE(Lei Orgánica de Educación), ja que els cicles formatius passen a convertir-se en mòduls professionals que divideixen els crèdits en unitats formatives que es poden cursar individualment. Carles Soler, explicava que, "a mi ara em preocupa i molt la implantació dels dos cicles formatius del sistema LOE. És quelcom nou, que s'està preguntant molt i que no acabem de tenir clar i que necessita un període d'aclimatació que serà enguany, i suposo que de cara al nou curs seguiran tots els cicles completant aquest traspàs del sistema LOGSE al sistema LOE".
L'Escola a la vegada, també ofereix paral·lelament  tot un seguit de cursos i titulacions, tant a les seves instal·lacions com en confraries de pescadors, escoles adscrites, etc., que formen tant als professionals del sector com als alumnes de l'ensenyament reglat, als que serveis d'un bon complement pels seus coneixements.


respostes a "L'Escola Nauticopesquera de Catalunya a l'Ametl..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 955,31 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007