Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Torna l'emoció de la natació en aigües obertes amb la Tuna Race

03 . Mai, 2013 a les 14:29
per gfigueres a La notícia del dia
2674 reproduccions
A més de la prova de 5 km, aquest any s'afegeix una nova prova més costanera de 2'5Km i una cursa popular running de 5 Km el dia abans. Kiko Hervás i Erika Villaécija han assegurat la seva presència.

Diumenge dia 5 de maig tindrà lloc la segona edició de la Tuna Race, una competició de natació en aigües obertes vinculada a les Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani que organitza el Grup Balfegó.
Aquesta és una competició peculiar, que aquest any incorpora algunes novetats, com ara el doble format de les curses, ja que a la competició de 5 quilòmetres que recorre el trajecte entre les granges de tonyines del Grup Balfegó i la platja de l'Alguer, aquest any s'ha incorporat la cursa de 2,5 quilòmetres amb un recorregut marítim entre la platja de Pixavaques i la platja de l'Alguer.
Els premis en metàl·lic seran només pels tres primers classificats de la prova de 5 quilòmetres, la qual, com a peculiaritat, permet als participants fer els exercicis d'escalfament a l'interior de les granges i nedar entre tonyines. Els premis seran de 400 € pel guanyador , 150 € pel segon classificat i 50 € pel tercer classificat, premis que s'atorgaran tant en la categoria masculina com en la femenina.
Tal com ja va succeir l'any passat, el nedador olímpic Kiko Hervàs ja ha assegurat la seva participació a la prova però, a més, aquest any també comptarem amb la presència de la nedadora olímpica Erika Villaécija, olímpica, plusmarquista nacional en moltes modalitats i campiona mundial i europea en diversos campionats, a més d'altres nedadores com Esther Pérez o Damián Blaum, campions de la Copa del Món en aigües obertes.
La primera edició va comptar amb noranta-sis participants, dels quals sis eren locals. Kiko Hervás ( Pequín 2008 i Londres 2012), del CE Mediterrani i un dels millors nedadors en aigües obertes del món, va resultar-ne el guanyador de la primera edició en categoria masculina, amb un temps d' 1h 14' 44". En Categoria femenina, la participació fou de gran nivell, es va imposar Teresa Planas del CN La Salle, amb un temps de 1h 40' 1". Aquest any s'espera una participació de 220 nedadors. La prova de 2'5 Km s'iniciarà a les 9 del matí, mentre que la de 5 Km tindrà lloc a les 11.
La Tuna Race però, es quelcom més que una cursa de natació a mar oberta, ja que es tracta de tot un cap de setmana d'activitat esportiva, que començarà divendres 3 de maig amb una xerrada a l'Institut de l'Ametlla de Mar a càrrec de l'equip Cima Dynamic i l'Escola Catalana de Triatló. Dissabte dia 4 de maig tindrà lloc un clínic de natació, la Fira Cultural i Esportiva, la Cursa popular de 5 quilòmetres i les curses infantils a la zona del Passeig Marítim. Tot plegat finalitzarà amb una xocolatada a partir de les 19:30h.


respostes a "Torna l'emoció de la natació en aigües obertes ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,22 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007