Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diada de l'Arrossejat

24 . Ago, 2011 a les 14:39
per gfigueres a La notícia del dia
1925 reproduccions
66 cuiners van participar dissabte dia 20 d'agost en el tradicional concurs d'Arrossejat, una de les activitats més importants de la Diada de l'Arrossejat que complia 27 anys. L'increment de l'interès de la gent jove per participar en la Diada va fer possible un record després de 27 edicions. Ja l'any passat l'organització va haver d'ampliar l'horari de la festa i els torns de participants, per la llarga llista d'espera que hi havia, amb l'objectiu que tothom hi pogués prendre part.

Els 66 cuiners es van distribuir en tres torns de 22 participants que van disposar de 90 minuts per torn, temps suficient per poder fer la picada, el brou i l'arròs. Els premis també han passat de 6 a 9, donat que a l'haver un torn més, també es van habilitar 3 premis més. Els guanyadors de l'edició d'aquest any foren ; Miquel Comes, Ricard Martí, Sergi Garcia, Xavi Llaó, Elena Font, Carmina Montserrat, Teresa Nolla, Marta Tomàs i Mireia Martinez. Tots ells es van emportar 150 euros de premi en metàl·lic i un trofeu.

Com és habitual, la degustació de quasi 2.00 racions d'arròs i l'interès per la condimentació d'aquest plat típic de la cuina marinera, van omplir de visitants les immediacions de la Confraria de Pescadors.
Segons Vicent Martí, regidor de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, comentà que "ja portem 27 anys de la festa gastronòmica més popular de l'Ametlla. Poc a poc l'hem anat introduint en les cartes dels restaurants que era un dels objectius i contents per l'èxit de participació i públic".
Per la seva part, Pere Tàpies, gastrònom i conductor del programa Tàpies Variades a Catalunya Ràdio i membre del jurat, explicava que, "ja hi havia estat en altres ocasions en aquesta diada. És eminentment popular i participativa, que compta am,b tots els ingredients. La gastronomia en una part cultural d'aquesta festa que a més a més es personalíssima i única, ja que la manera de tractar l'arròs que hi teniu aquí no es dona en lloc més".
L'Alcalde Andreu Martí va destacar la continuïtat de la festa i la feina, "perquè la gent jove hi participi i això dona continuïtat a la festa. Es un dels aspectes més singulars d'aquesta festa i que ens permet mirar el futur amb optimisme. Apostem per la mar i per la gastronomia com a tema de futur. Som un poble pescador i ho hem de lligar amb el turisme i l'activitat econòmica" .
La jornada comptà amb l'actuació de la Xaranga Xim Xim mig grau del Perelló que amenitzà musicalment la festa, que també va veure com s'allargava la seva durada fins les 9 de la nit.


respostes a "Diada de l'Arrossejat"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 878,20 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 104
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007