Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla commemora 25 anys de la Diada de l'Arrossejat

31 . Ago, 2009 a les 12:46
1553 reproduccions
La 25ª edició de la Diada de l'Arrossejat va convocar dissabte passat una de les gentades més importants dels darrers anys. Les immediacions de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar van omplir-se de visitants atrets per d'interès lúdic i gastronòmic que desperta aquesta festa, que commemorava un quart de segle de vida.

L'ambient festiu i la gresca van ser la nota predominant al llarg de tota la tarda, sobre tot entre els participants en el concurs, que van tornar a ocupar la xifra record de 52 fogons. Al final, els guanyadors d'aquesta edició foren, Aitor Lallana, Miquel Brull, Enric Tomàs, Mª Jesús Denia, Jose Antonio Martí i Àlex Lloret, que premiats per les seves respectives taules de jurat, es van emportar el trofeu de guanyadors i 150 € cadascun.

La Diada va comptar amb els al·licients de les actuacions musicals de la Xaranga La Farola, la batucada i el grup Temptations amb la seva musica soul i blus dels anys 70 i 80, que va amenitzar en tot moment tant el concurs com la degustació d'arrossejat en la que es van fregar les 1.500 racions.

Antoni Montagut, Regidor de Turisme de l'Ametlla de Mar, ...
En el transcurs de la festa es va fer un reconeixement al gerent del Patronat de Turisme, Damià Llaó, per la seva tasca durant aquests anys en la organització de la Diada de l'Arrossejat.
Per arrodonir la festa, el mateix dissabte a la nit la Vella Dixieland Band va oferir un concert a l'espigó del port pesquer que va ser seguit per nombrós public.


Corria l'any 1986 i Ricardo Gaseni, llavors regidor de turisme va establir una jornada on confluïssin la gastronomia, la festa i l'ambient mariner i va escollir el port pesquer com a marc de la festa. Vint-i-cinc anys després, salvant petites actualitzacions, la formula encara perdura, donat que any darrera any, s'apleguen a les immediacions de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar més de dos milers de persones.
Pionera en la promoció gastronòmica a la costa catalana, pel seu jurat han passat infinitat de personalitats entre les que destaquen, el music i director d'orquestra, Xavier Cugat, el futbolista Ramon Maria Calderé, jugadors de basquet com Jordi Villacampa o Rafa Jofresa, gent de la faràndula com Núria Feliu o Pere Tàpies, el periodista Josep Puigbò o més recentment l'home del temps de TV3, Francesc Mauri.
Olor a brou de peix, ambient i barques de fons i sobre tot l'arròs condimentat com sempre s'ha fet a les barques de pesca, l'arrossejat, un plat que tot i que tothom el cuinava a casa seva, no figurava a la carta de cap restaurant. Ara, amb molt d'esforç de conscienciació i sobre tot de la implicació d'un renovat sector de la restauració, aquest es un plat que figura amb tot al normalitat al costat de la paella o l'arròs amb llamàntol. Es fàcil de fer, varat de preu, però molt bo, ja que en cadascuns dels grans d'arròs torrats s'hi pot trobar una petita part de la historia calera, de la gent marinera i de la immillorable qualitat del seu peix.


respostes a "L'Ametlla commemora 25 anys de la Diada de l'Ar..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,78 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 83
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007