Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diada de l'Arrossejat multitudinària

23 . Ago, 2010 a les 13:52 | 00:02:48
per gfigueres a La notícia del dia
2527 reproduccions
La vint-i-sisena edició de la Diada de l'Arrossejat que va tenir lloc dissabte 21 d'agost a la confraria de pescadors va esdevenir tot un èxit de participació i públic. Segons els responsables de Turisme, no es recorda tanta afluència de gent en aquesta jornada gastronòmica i festiva que, tot i les altes temperatures, va voler gaudir d'aquest plat típic mariner tant característic de l'Ametlla de Mar pel mòdic preu d'un euro. De fet, es van repartir prop de 1000 racions entre els assistents. Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, ens parlava sobre la importància d'aquesta jornada. "Quan hom parla de l'arrossejat a les Terres de l'Ebre, arreu Catalunya segur que pensen en La Cala. Voldria fer menció a les persones que van pensar que amb aquesta festa podríem activar el turisme. Sempre hem dit que el sol i la platja no són els únics atractius que tenim. La nostra gastronomia també ho és. És un  orgull, pels que van començar i pels que han seguit. 26 anys suposen la consolidació d'aquest actiu". Per la seva banda, Antoni Montagut, regidor de Turisme, deia que "la diada de l'arrossejat és la festa gastronòmica per excel·lència de l'estiu. Enguany hem comptat amb un gran número de participants i hem hagut d'estar aquí fins les nou. També ha hagut una gran afluència de públic i l'ambient ha estat d'allò més festiu".

18 concursants més

Enguany es van afegir 18 concursants respecte l'any anterior, situant-ne la xifra de participació en seixanta-tres que van competir per fer el millor arrossejat i van obligar a l'organització per primera vegada en la història a realitzar tres torns als fogons, de les quatre de la tarda fins les nou del vespre. Però no tots podien ser els primers, i el jurat, format pels guanyadors de l'any anterior, autoritats i tècnics del consistori, va decidir que els nou premis de 100 euros i el plat de ceràmica commemoratiu de la diada se l'enduguessin els següents concursants: Joan Margalef, Remei Llaó, Genis Callau, Maria Teresa Domènech, Erika Xarau, Associació Gastronòmica El Ranxo, Gessamí Gaseni, Rosa Maria Pedrola i Andreu Figueres. A banda, a tots els participants se'ls va fer entrega d'un cendrer, també de ceràmica, recordatori d'aquest dia.

Patrocini restaurador
El restaurant El Molí dels Avis de l'Ametlla de Mar patrocinava aquesta edició de la diada pagant l'arròs per fer els plats. La jornada va ser amenitzada per la xaranga La Farola i el grup This is it que rendeix homenatge a Michael Jackson tocant algunes de les cançons més populars del rei del pop.


respostes a "Diada de l'Arrossejat multitudinària"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 77 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 203,13 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007