4.000 persones participen a la 29a Diada de l'Arrossejat
18 . Oct, 2013 a les 10:49La Diada de l'Arrossejat aquest diumenge, 13 d'octubre, va complir 29 anys i ho va celebrar amb una jornada gastronòmica amb assistència multitudinària. De fet, aquesta diada tradicional de l'Ametlla de Mar, vora al port, va comptar amb 4.000 persones i es van cuinar un 200 quilos d'arròs. A més, es van servir unes 1.200 degustacions de bunyols i unes 3.000 de sèpia. I és que com sempre els assistents a la Diada de l'Arrossejat van poder gaudir del tipisme mariner del port de la Cala, i de degustacions de peix de la llotja, arrossejat, i vi o cava a través de tiquets de cinc euros.
A més, un dels actes pilar de la Diada va ser el Concurs de l'Arrossejat. Josep Pallarès, Juanjo Balfegó, Rosa Garcia, Antonio Morillo, Elena Font i Carmina Montserrat van ser els guanyadors. Membres del Jurat, formats pels guanyadors del concurs de l'anterior edició i representants d'entitats locals, van ser els encarregats de lliurar els sis premis de 150 euros i trofeu. Però, la quarantena de participants no van marxar amb les mans buides. I és que tots els participants van rebre un obsequi dels Germans Sancho.
D'altra banda, l'alcalde de de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, el regidor de Turisme, Vicent Martí, i la regidora de festes, Eva del Amo van lliurar el premi al Bar Pica- Pica per haver elaborat la millor tapa del ruta de tapes TAPA BLAVA.
"Crec que va ser una decisió encertada treure la Diada fora de la temporada d'estiu. Així hem fet un pas endavant per desestacionalitzar el turisme. De fet, aquesta Diada ha estat un èxit, s'han fet més degustacions que la darrera edició i s'han finalitzat. Com ha valoració crec que hem de continuar per aquest camí mesclant la part tradicional i incorporant la innovació. Cal continuar treballant perquè la Cala continuï sent un referent a nivell turístic i gastronòmic", valorà Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar.
Per la seva part el regidor de Turisme, Vicent Martí, es mostrà satisfet per l'èxit de la Diada i de la repercussió de les Jornades Gastronòmiques als restaurants i bars del municipi. "Globalment ha estat un èxit. Tant el concurs de l'arrossejat, l'acceptació del TAPABLANCA pels bars del municipi, i els menús gastronòmics dels restaurants del Club de al Gastronomia. Per tant, només podem dir que estem molt satisfets", remarcà Martí.
I és que la 29a Diada de l'Arrossejat s'emmarca en les Jornades Gastronòmiques del Peix de la Llotja de l'11-20 d'octubre, on dotze restaurants del Club de al Gastronomia realitzen els menús gastronòmics. A més, també es pot realitzar la ruta de tapes TAPAMAR, TAPABLANCA per tretze bars de la localitat amb propostes imaginatives per 2,50 euros més beguda.
respostes a "4.000 persones participen a la 29a Diada de l'A..."