Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Des de l'Ametlla de Mar els pescadors ebrencs denuncien els vessaments reiterats de fuel

24 . Feb, 2011 a les 13:50 | 00:02:40
per gfigueres a La notícia del dia
2737 reproduccions
Les confraries de pescadors de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià) han denunciat davant la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona els perjudicis que els reiterats vessaments de petroli a la Costa de l'Ebre suposen per a la seva activitat.
En una roda de premsa, que va tenir lloc aquest dimecres a la tarda, a la confraria de  pescadors de l'Ametlla de Mar, els portaveus de la confraria de l'Ametlla, el Patró Major, Joan Llambrich, i el Secretari, Josep Tomàs Margalef i des de la confraria de Sant Carles de la Ràpita, el Patró Major, Eusebio Rosales, van denunciar que  les fuites de la plataforma Casablanca de Repsol provoquen una dràstica reducció de les captures, especialment de peix blau, en unes deu milles nàutiques i durant els quatre mesos posteriors a l'incident.

"Han de prendre mesures més dràstiques perquè s'eviti les fuites de fuel ja que els principals perjudicats som els pescadors. Sobretot ho hem notat amb el peix blau", va explicar el Patró Major de la Confraria de l'Ametlla de mar, Joan Llambrich.

Els pescadors, que no van reclamar explícitament compensacions, van lamentar que l'administració no exigeixi a la petroliera el mateix grau de compliment de la normativa ambiental que al sector pesquer. A més, els representants de la confraria calera i rapitenca van remarcar que aquesta denuncia defensava els interessos de totes les confraries de la costa ebrenca. També, van lamentar que els pescadors de Tarragona haguessin reivindicat de manera unilateral els danys de les fuites de fuel sense tenir en compte la zona sud de la província.

D'altra banda, aquest dijous es constitueix a la Subdelegació del Govern a Tarragona, la Comissió de Seguiment de les inversions de millora del Pla de Protecció Integral del Litoral, previstes per l'empresa Repsol, tal i com es va acordar a la reunió que es va duu a terme a l'Autoritat Portuària de Tarragona el passat 17 de gener. Formen part de la comissió, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, i el Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès.


respostes a "Des de l'Ametlla de Mar els pescadors ebrencs d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 723,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 10
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007