Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La normalitat, protagonista de l'estiu a Medi Ambient

02 . Set, 2010 a les 13:49 | 00:02:36
per gfigueres a La notícia del dia
2513 reproduccions
Normalitat absoluta és l'expressió que millor defineix el balanç que fa la regidoria de Medi Ambient pel que fa a les àrees que li corresponen durant l'estiu. Així, a les platges, no ha hagut cap incident destacable. Fins i tot les picades de meduses han estat mínimes i els banyistes han pogut gaudir del sol i la platja amb total tranquil·litat perquè l'aigua i la sorra tenien un nivell de qualitat sanitària i ambiental òptim gràcies al manteniment continuat i diari que fa la regidoria. Aquesta qualitat ha esdevingut quasi una obsessió per a la regidoria que un any més ha obtingut cinc banderes blaves l'Alguer, Pixa-Vaques, Cala Forn, Sant Jordi i Calafató i dos distintius Platges Verges per a Santes Creus i Torrent del Pi pel seu estat natural, els valors de flora i fauna, l'accés, la mínima intervenció antròpica i tenir alguna figura de protecció medi ambiental oficial.

Recollida selectiva
Altra de les accions prioritàries de la regidoria ha estat envers la recollida selectiva amb el nou sistema Easy que es va estrenar a començaments de l'estiu i que, tres mesos després, ha aconseguit que augmentin les xifres del reciclatge fins a un 44.94% del 11.65% que hi havia al juny. Recordem que aquest sistema facilita el buidatge i la neteja dels contenidors i destaca per la seva precisió, rapidesa i fàcil funcionament i perquè compatibilitza la recollida en superfície i la soterrada. Xavier Solé, tècnic de Medi Ambient, ens resumia així les accions dutes a terme aquest estiu. "Hem tractat dos temes amb intensitat. Platges i Recollida selectiva. Estem satisfets de com s'han desenvolupat. Pel que fa a les platges ha estat una temporada molt tranquil·la, amb l'afegit que hem obtingut els dos nous distintius Platges Verges. I pel que fa a la recollida, tot i els desajustos inicials pel tema dels camions que passaven, o no per alguns llocs, o que a la gent li costava acostumar-s'hi al nou sistema, poc a poc hem entrat en la seva dinàmica i estem reciclant gairebé el 45% dels residus que es generen. Ho valorem molt positivament". La regidoria de Medi Ambient espera que les xifres del que es recicla augmentin fins al 90% a mig termini.


respostes a "La normalitat, protagonista de l'estiu a Medi A..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,28 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 189
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007