Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els contenidors soterrats entren en funcionament a principis d'any

03 . Set, 2009 a les 12:35
1718 reproduccions
En aquests dies s'estan ultimant els detalls per tenir enllestit el nou sistema de reciclatge que, definitivament, s'estrena a començaments d'any després de patir diferents endarreriments. En concret, s'estan acabant de fer els últims clots que han d'acollir aquestes instal·lacions. Xavier Solé, tècnic de Medi Ambient, explicava que “estem ja en la recta final d'aquest procés. A començaments de l'any vinent estarà instal·lat al 100% aquest sistema i per tant ja es podrà posar en funcionament tot i que en alguns llocs del casc antic de difícil accés encara el sistema de recollida encara s'haurà de fer mitjançant els contenidors de superfície".

Cinc matèries
Els nous contenidors han de servir per reciclar diferents tipus de residus com ara plàstic, vidre, paper i cartró i matèria orgànica i substitueixen els de superfície. El retràs s'ha degut a que L'Ametlla de Mar s'ha afegit al sistema Easy que facilita el buidatge i la neteja dels contenidors i que està regulat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, que proveeix a les diferents poblacions ebrenques dels camions i operaris, i és un sistema que comparteixen els diferents municipis de tota la comarca. A més, també s'ha volgut esperar a posar-los en funcionament per a després de l'estiu perquè s'ha considerat que no és una època gaire bona per als canvis dels veïns i dels turistes respecte als hàbits de reciclatge.

Sistema mixt
Malgrat tot, aquests contenidors soterrats no es podran posar a tota la població com apuntava Solé. Al casc antic, per exemple, seguiran en funcionament els de superfície perquè els camions de recollida de residus no tenen prou espai per a passar. Així, el nou sistema de recollida serà un sistema mixt entre soterrats i de superfície. De buidar aquests s'encarregarà un vehicle llançadora que durà els diferents materials fins als camions més grans.

Potenciar el reciclatge
La regidoria de Medi Ambient espera que aquest nou sistema potenciï encara més el reciclatge perquè es redueixi al mínim els residus que van a l'abocador i s'augmentin al màxim les matèries que es reciclen. Aquesta mesura té dos conseqüències positives molt importants: d'una banda, l'impacte sobre el medi ambient es minimitza i, d'altra, la factura de l'abocador baixa gràcies a la comercialització dels subproductes que es generen amb el material reciclat. En total, hi haurà 18 illes de contenidors a tota la població. També les urbanitzacions, Tres Cales i Calafat comptaran amb la seva illa a la zona comercial.


respostes a "Els contenidors soterrats entren en funcionamen..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 774,01 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007